De Snowshoe: een zorgzame en erg loyale kat 

Kattenrassen » De Snowshoe: een zorgzame en erg loyale kat 
snowshoe liggend op een bank

De Snowshoe is een zorgzame en erg loyale kat. Hij is zoals de naam al verklapt makkelijk te herkennen aan zijn witte pootjes. Wist je dat deze witte pootjes die zo kenmerkend zijn bij de Snowshoe, van oorsprong eigenlijk een foutje waren? Ben jij benieuwd waarom dit zo is en wil je meer weten over deze unieke kat? Lees dan snel verder!  

De afkomst: een kruising van een Siamees en een Amerikaanse korthaar 

Zoals genoemd, zijn de witte pootjes die zo kenmerkend zijn bij de Snowshoe van oorsprong eigenlijk een foutje. De Snowshoe is begin jaren 60 voor het eerst gezien in een nestje kittens van een normale colorpoint Siamees in Philadelphia. In dit nestje hadden vier kittens helemaal witte pootjes. De fokker, Dorothy Hinds, vond het uiterlijk van deze kittens bijzonder genoeg om er apart mee te gaan fokken. Hiermee werd Dorothy de eerste officiële fokker van de Snowshoe 

Bij dit fokken kruiste ze de bijzondere katten uit het nestje met een Amerikaanse korthaar. De kittens die hieruit voorkwamen vormden samen het ras de Snowshoe. De kat heeft hierbij zowel eigenschappen van de Amerikaanse korthaar als van de Siamees meegekregen. Wat deze kat op het gebied van uiterlijk zo bijzonder maakt zijn de witte pootjes. Dit is zo bijzonder aangezien zowel de Siamees als de Amerikaanse korthaar geen witte pootjes hebben.  

Verdere documentatie van de geschiedenis van dit ras is slecht bijgehouden en hierdoor verloren gegaan. Tussen 1960 – wanneer dit ras werd ontdekt – en 1977 is de interesse in dit ras flink achteruitgegaan. In 1977 was er nog maar één fokker die zich bezighield met de Snowshoe. In de periode na 1977 is de interesse in dit ras gelukkig weer een stuk meer geworden en dit resulteerde erin dat er in 1989 alweer bijna dertig fokkers actief waren. Een heel goed teken! 

Ondanks deze steiging in populariteit blijft de Snowshoe een zeldzaam ras. De reden hiervoor is dat het fokken van katten met deze specifieke aftekeningen op hun vacht nogal lastig kan zijn.

De Snowshoe is niet door al de organisaties met kattenregisters geaccepteerd. De kat is wel geaccepteerd door de Fédération Internationale Féline (FIFe), de Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) en The International Cat Association (TICA). Hierbij heeft TICA dit ras in 1994 geaccepteerd als kat met wedstrijdstatus1. 

Het karakter: een zorgzame en loyale kat   

De Snowshoe heeft een uniek karakter. Dit zorgt er dan ook voor dat het nooit saai is met deze kat. De kat is erg extrovert en reageert goed op zijn of haar eigenaar. De kat is erg intelligent wat ook terug te zien is in de dagelijkse gang van zaken. Zo zal de kat snel doorhebben hoe bepaalde zaken werken en zelf bijvoorbeeld ook experimenteren om een deurkruk open te krijgen. Ook kan de kat goed nieuwe dingen leren, zoals trucjes.

De kat houdt erg van de huiselijke sfeer en heeft zijn of haar familie het liefst in zicht. Wanneer je jezelf van ruimte verplaatst is de kans dan ook groot dat je Snowshoe je volgt. Daarnaast is het zo dat de kat over het algemeen een band krijgt met één persoon. De kat zal diegene het meest als zijn baasje beschouwen en hier ook de meeste tijd mee doorbrengen. De kat is bovendien erg zorgzaam en zal goed voor zijn of haar eigenaar zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld wat minder lekker in je vel zit kan de kat bij je komen zitten en je aankruipen. Bovendien kan de kat je opbeurende woorden miauwen. De Snowshoe is namelijk best wel een prater. De kat heeft wel een zachte stem waardoor het miauwen niet heel luid is. 

Verder heeft de kat een stabiel temperament waardoor de kat niet veel met gevoel schommelingen te maken heeft. Deze eigenschap maakt deze kat erg geschikt voor mensen die voor het eerst een kat in huis nemen. Aangezien de Snowshoe over het algemeen goed in zijn vel zit is deze ook een stuk makkelijker te verzorgen. De kat kan daarnaast prima overweg met andere katten en dieren waardoor deze kat ook geschikt is voor een gezin met meerdere dieren.  Ook met kinderen kan deze kat prima overweg. 

Het is wel op te merken dat het karakter per kat kan verschillen. Net als bij mensen zijn ook katten niet precies identiek en kunnen katten ongeacht hetzelfde ras toch van elkaar verschillen. Zo kan een kat verlegen of baasachtig zijn, zorgzaam of niet zorgzaam zijn en actief of niet actief zijn.  

Over het algemeen geldt dat de Snowshoe een erg loyale en zachtaardige kat isDit maakt deze kat een echte toevoeging aan je huishouden2.   

Snowshoe infographic

Het uiterlijk: een sterk en behendig lichaam  

De Snowshoe wordt helemaal wit geboren. Wanneer de kat opgroeit ontstaan na verloop van tijd points op het lichaam en verandert de vacht van kleur. De kat is medium van grootte en heeft een vrij gespierd lichaam. Toch lijkt de kat niet heel groot waardoor de kat soms nog bedrieglijk sterk kan zijn. De kat heeft meer een uitstraling van een hardloper en een hoogspringer dan dat van een gewichtheffer. De kat weegt doorgaans tussen de 2,5 en de 5,5 kilogram. Het is hierbij op te merken dat katers een stuk groter zijn dan poezen en dan ook meer wegen.

De Snowshoe heeft een redelijk lang lichaam dat niet gedrongen maar ook niet mager is. De kat is goed gebouwd, krachtig en behendig. De kat is vrij gespierd maar niet heel omvangrijk zoals dit bij sommige andere katten wel het geval is. Het lichaam heeft wel wat weg van een Birmaan en een Ragdoll maar moet hier niet mee verward worden. De Snowshoe heeft een kortere vacht en stamt ook niet van beide rassen af. Het lichaam van katers is medium tot medium groot terwijl het lichaam van poezen slechts klein tot medium is. Het verschil tussen katers en poezen in grootte is bij dit ras meer aanwezig dan bij de meeste andere rassen. De poten hebben een mooi formaat en staan ook mooi in verhouding met de rest van het lichaam. Ditzelfde geldt voor de pootjes die ovaalvormig zijn. De staart van de Snowshoe is ook mooi in verhouding met de rest van het lichaam en medium in breedte bij de basis. De staart loopt een beetje taps toe.  

De kop van de Snowshoe is in de vorm van een aangepaste wig. Hierbij heeft de kat hogere jukbeenderen met subtiele contouren. De kop is bijna net zo breed als lang en is in de vorm van een gelijkzijdige driehoek. De kop loopt schuin af richting de snuit. De Snowshoe heeft een stevige kin en de snuit is in proportie met de rest van het hoofd. De snuit heeft een voorzichtige stop. Mede hierdoor is de snuit niet extreem breed, is de snuit niet vierkant maar is de snuit ook niet gepunt. De neus is niet te breed en niet te smal en de neusbult is plat of een beetje omhoog.

De oren zijn mooi in verhouding met de rest van het lichaam en hebben een brede basis. De oren vormen als het ware een verlengstuk van de wig. Verder zijn de oren een beetje afgerond en staan ze vrij ver uit elkaar. De oren staan vaak een beetje naar de zijkant gericht. De vorm van de ogen kan verschillen per kat. De vorm is in de meeste gevallen een ovaal maar kan ook een beetje rond zijn. De ogen staan een beetje scheef in de richting van de oren. De ogen steken niet uit en moeten in een schaduwkleur van blauw zijn.  

De vacht van de Snowshoe 

De vacht van de Snowshoe is kort tot medium in lengte. De vacht voelt erg glad aan, en vanwege de dichtheid van de vacht kan deze erg dicht tegen het lichaam aan zitten. De vacht van de Snowshoe gaat dus gestroomlijnd met het lichaam mee. Het is dus niet de bedoeling dat de vacht overeind staat. Dit heeft met de eisen voor showen en tentoonstellingen te makenVerder is de vacht afhankelijk van het seizoen en waar de kat zich geografisch bevindt. Zo zal de vacht in koudere perioden en in koudere gebieden dikker zijn dan in warmere perioden en gebieden.  

De vacht van de Snowshoe heeft puntmarkeringen en komt voor in al de puntkleuren. Hierbij moeten de punten goed zichtbaar zijn en een duidelijk contrast hebben met de basiskleur van de vacht. Een beetje wit bij de puntgebieden is toegestaan. Het neusleer en de pootjes kunnen in de puntkleur, vleeskleur of gevlekt voorkomen.  

De basisvacht van de Snowshoe is een stuk lichter dan de puntkleuren. Binnen elke kleur kunnen ook verschillende tinten voorkomen. Op de rug, schouders en heupen gaat de kleur van de basisvacht langzaam over naar de puntkleur en bij de borst en de buik is een lichtere kleur aanwezig. Per haar kunnen verschillende kleurentinten aanwezig zijn. Zo kan de wortelkleur van een haar zowel donkerder als lichter als dat van de top van een haar zijn.  

Naast de puntmarkeringen komen er ook twee patronen bij de Snowhoe voor. Zo kan de kat een gevlekt patroon en een bicolor patroon hebben. Bij het gevlekte patroon is het wit beperkt tot de pootjes, rug, poten, borst en de kin. De kat is in dit geval meestal voor een kwart wit. Bij het bicolor patroon is een wit patroon in het gezicht vereist. Verder heeft de kat witte gebieden bij de poten, dijen, borst en de kin. Bij dit patroon is een Snowshoe meestal voor minimaal een kwart en maximaal de helft wit. Iets meer dus dan bij het gevlekte patroon.  

Over het algemeen gelddat de witte kleur bij deze kat domineert. Er is een duidelijk contrast tussen de witte vacht en de kleurpunten. De witte kleur is bovendien sprankelend en valt erg op. Voor de precieze kleuren en patronen waarin de Snowhoe voorkomt kun je het beste een kijkje nemen in de rasstandaard van deze kat3.   

snowshoe

De opvoeding: maak de regels in jouw huishouden goed duidelijk  

Het is voor de ontwikkeling van een kat erg belangrijk om in aanwezigheid van de moederkat op te groeien. Door een kitten samen met zijn of haar nestgenootjes bij de moederkat op de laten groeien laat je een kitten opgroeien in een vertrouwde omgeving. Het is belangrijk dat een kitten in zijn eerste levensfase niet te veel stress ervaart en geen negatieve ervaring met mensen krijgt. Mede hierdoor kan een kat namelijk mensenschuw worden.  

Er wordt ook wel van een socialisatieperiode gesproken die uit twee delen bestaat. De eerste fase is wanneer een kitten ongeveer 3 tot 8 weken oud is. In deze periode leert de moederpoes haar kitten de basisvaardigheden voor zijn leven, en wend een kitten langzaamaan aan zijn of haar omgeving. Ook leert een kitten in deze fase dat de behoefte op een kattenbak gedaan moet worden. Een kitten leert in deze periode vooral door zijn of haar moeder na te doen. De tweede periode van de socialisatie vindt plaats wanneer een kitten ongeveer 8 tot 14 weken oud is. In deze periode leert een kitten om beter gewend te raken aan menselijke aanrakingen, met vreemde geluiden om te gaan en worden ze als het ware klaargestoomd om naar hun nieuwe baasje te gaan.

Ook de mens, met name de fokker, heeft in deze periode een belangrijke rol. Een kitten moet in een vertrouwde omgeving op kunnen groeien en moet al in de eerste fase van het leven gewend raken aan menselijke aanrakingen. Op deze manier wordt de verzorging door de mens in het verdere leven van de kat een stuk eenvoudiger. De kat is het gewend om aangeraakt te worden waardoor bijvoorbeeld het knippen van de nagels of het borstelen van de vacht een stuk eenvoudiger gaat. 

Aangezien fokkers een kitten pas met hun nieuwe baasje meegeven wanneer deze een leeftijd van minimaal 12 weken heeft bereikt heb jij als baasje op deze eerste fase van het leven maar weinig invloed. Het is verstandig om goed na te gaan of de fokker voldoende aandacht aan de socialisatie van je kitten heeft besteed en of deze in aanwezigheid van de moederkat is opgegroeid. Vaak is het als snel te zien wanneer dit niet in orde is aangezien een kitten dan wat mensenschuw is. Het is ook verstandig om goed naar de moederkat te kijken. Dit aangezien de kans groot is dat een kitten karaktereigenschappen van de moederkat overneemt.  

Wanneer je jouw kat in huis krijgt valt de taak van opvoeding op jouw schouders. Je zal je kat de regels die in jouw huis gelden duidelijk moeten maken. Allereerst is het belangrijk om je kat aan te leren om zijn behoefte in de kattenbak te doen. Daarnaast zal je je kat duidelijk moeten maken om niet aan de bank en de gordijnen te krabben. Het kan hierbij verstandig zijn om een krabpaal in huis te halen. Door een goed alternatief te bieden is de kans groot dat je kat je bank en gordijnen met rust laat.  

Bij het duidelijk maken van de regels die in jouw huis gelden is het handig om gebruik te maken van straffen en belonen. Met straffen bedoelen we niet het fysiek straffen maar het aanspreken van je kat wanneer deze ongewenst gedrag vertoont. Wanneer je kat bijvoorbeeld eten van de tafel opeet terwijl dit niet de bedoeling is kun je je kat hierop aanspreken. Door dit direct na de handeling te doen zal de kat een negatief verband herkennen en dit ongewenste gedrag minder vertonen. Het tegenovergesteld geldt voor belonen. Wanneer je kat gewenst gedrag vertoont kun je je kat belonen aan de hand van bijvoorbeeld een snoepje of een aai over zijn bol. In dit geval zal de kat een verband herkennen tussen de goede handeling en de beloning. Dit zal er uiteindelijk in resulteren dat je kat dit goede gedrag meer vertoont.  

snowshoe met plant

De verzorging: besteed voldoende tijd aan je kat  

Voor een goede gezondheid van je kat is het belangrijk dat je genoeg tijd aan de verzorging besteed. Hierbij kun je onderscheid maken tussen lichamelijke verzorging zoals bijvoorbeeld het kammen van de vacht, en verzorging op het gebied van voldoende beweging. Het is voor een kat namelijk erg belangrijk om voldoende te bewegen aangezien katten van nature veel bewegen en nogal een aanleg voor overgewicht hebben wanneer ze dit niet doen.  

De verzorging van de vacht van de Snowshoe neemt niet heel veel tijd in beslag. Over het algemeen is het voldoende om de vacht een keer per week door te borstelen en op klitten en haarballen te controleren. Door de vacht wekelijks door te borstelen blijft deze er gezond uitzien en verwijder je dode haren.  

Naast de vacht is het belangrijk dat de nagels van je kat in goede conditie zijn. Door te krabben zorgt een kat er zelf voor dat zijn nagels goed schoon blijven. Het is dus belangrijk dat je Snowshoe de mogelijkheid heeft om ergens aan te krabben. Het is dus aan te raden om een krabpaal in huis te halen. Naast het krabben op een krabpaal is het belangrijk dat je af en toe de nagels van je kat knipt. Door dit minimaal een paar keer per jaar te doen voorkom je een ingroeiing en andere ellende. Mocht je hier moeite mee hebben kan je de eerste paar keren altijd langs de dierenarts gaan. Zij kunnen je hierin begeleiden zodat je het uiteindelijk zelf kan doen.

Het is ook belangrijk om je kat goed schoon te houden. Je kan je kat bijvoorbeeld af en toe eens in bad stoppen. Daarnaast is het belangrijk om de oren en ogen goed in de gaten te houden. Hier wil vuil zich nogal eens ophopen. Wanneer je dit niet tijdig schoonmaakt vergroot je de kans op een infectie. 

Naast deze uiterlijke verzorging is het ook belangrijk dat je kat voldoende beweging krijgt. Katten zijn van nature actieve dieren en hebben ook een grote kans op overgewicht wanneer ze minder bewegen. Door voldoende met je kat te spelen en ook actieve speeltjes in huis te halen kun je dit voorkomen. 

 

De voeding: kijk goed naar de ingrediënten  

Het is voor een kat belangrijk dat deze voedsel van een hoge kwaliteit krijgt. Het is hierbij verstandig om goed rekening te houden met het natuurlijke voedsel van de kat. Katten eten van nature voornamelijk muizen en andere kleine dieren wat de kat een echte vleeseter maakt. Een kat haalt dan ook al de voedingstoffen die het nodig heeft uit vlees en heeft niet zoveel aan een dieet van granen en groenten.  

Wanneer je besluit om voedsel voor je kat in huis te halen is het verstandig om dit in je achterhoofd te houden. Het is belangrijk dat je kat voldoende natuurlijke eiwitten krijgt maar niet te veel koolhydraten. Katten hebben namelijk moeite met het verwerken van koolhydraten. Bij de aanschaf van bijvoorbeeld kattenbrokken is het verstandig om goed naar de ingrediënten te kijken.  

Naast kattenbrokken kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je kat rauw vlees te geven. Vlees bevat al de voedingsstoffen die een kat nodig heeft. Bovendien bevat rauw vlees veel vocht. Dit is ook goed voor een kat aangezien katten van nature maar weinig drinken. Met het vocht uit rauw vlees kunnen ze het vochtniveau in hun lichaam goed op peil houden.  

Naast rauw vlees is natvoer voor de kat ook erg gunstig. Net zoals met rauw vlees kan de kat hier wat extra vocht uithalen. Ook lijkt natvoer erg op wat de kat van nature zou eten. Wel is het iets rommeliger dan droogvoer. Daarnaast heeft droogvoer ook zo zijn voordelen. Als de brokken bijvoorbeeld nogal grof zijn kan dit bijdragen aan de verzorging van het gebit van jouw kat. Dit kan namelijk tandsteen of tandplak van de tanden verwijderen.

snowshoe kat

Ziektes die veel voorkomen 

Net als mensen kunnen ook katten met ziektes te maken krijgen. Hierbij zijn er een aantal ziektes die bij alle katten voor kunnen komen maar ook specifieke ziektes en aandoeningen die vooral bij een bepaald ras voorkomt. Er zijn niet echt ziektes bekend die specifiek bij de Snowshoe vaker voorkomen dan bij andere rassen.  

Wel wordt er bij het fokken vaak getest op een aantal ziektes om de kans dat deze ziektes worden doorgegeven zo klein mogelijk te maken. Zo wordt doorgaans op FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) getest. Daarnaast worden katten vaak ook getest op erfelijke afwijkingen. In de meeste gevallen gaat dit om HCM (een erfelijke hartafwijking) en om PKD (een erfelijke nierafwijking).   

Hoe oud kan de kat worden 

Een Snowshoe wordt doorgaan tussen de 10 en de 15 jaar oud. Hoe oud jouw kat precies wordt hangt af van de manier waarop je jouw kat verzorgt maar ook of jouw kat met een ziekte te maken krijgt. Wanneer je je kat goed verzorgt en voldoende liefde en aandacht geeft zit je kat lekkerder in zijn vel. Over het algemeen geldt dat een kat die lekker in zijn vel zit ouder wordt dan wanneer een kat niet lekker in zijn vel zit

Helaas kan je kat ook met een ziekte te maken krijgen die de levensverwachting fors kan verkorten. Let dus goed op het gedrag van jouw kat en breng hem naar de dierenarts als je merkt dat hij zich ongewoon gedraagt. Zo bespaar je jezelf en je kat misschien wel een hoop narigheid. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

Wat jij moet weten voordat je de kat in huis neemt 

Voordat je jouw kat in huis neemt is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Schaf de juiste artikelen aan zodat je kat zich direct thuis voelt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kattenbak, kattenmand en speelgoed. Ook een krabpaal is geen overbodige luxe.  

Daarnaast is het verstandig om goed na te gaan of je kat klaar is voor zijn verdere leven. Zo zal je kat ontwormd moeten worden, van de basisinentingen voorzien moeten zijn en kun je je kat eventueel laten chippen. In de meeste gevallen is dit al door de fokker gedaan. Het is echter altijd verstandig dit nog even na te vragen.

Heb je al besloten dat je een bepaald kattenras in huis wil nemen maar heb je nog geen geschikte fokker gevonden? Dan is het verstandig om je aan te melden bij een rasclub. Een rasclub zet zich in voor de belangen van een bepaald ras kat en de eigenaren van deze katten. Vaak kun je via een rasclub ook op een wachtlijst voor een bepaald ras terechtkomen. In Nederland is op moment van schrijven geen rasclub voor de Snowshoe actief.  

snowshoe op een grasveld met een pootje omhoog

Aan wat voor prijs moet je denken 

Voor een Snowshoe betaal je meestal tussen de €500 en de €1250. Dit bedrag kan per fokker en uiterlijk van de kat verschillen. Ook maakt het verschil of er een stamboom aanwezig is die tot een oude kampioen is te herleiden. In dat geval wordt de prijs van een kat een stuk duurder. Katten die geschikt zijn voor de show zijn duurder dan huiskatten die hier niet geschikt voor zijn. 

Deel jouw ervaringen met de Snowshoe  

Heb jij een Snowshoe in huis en nog een leuk verhaal over jouw kat te vertellen? Of ben jij van plan een Snowshoe aan te schaffen? Wij zijn erg benieuwd. Wat heeft jou tot dit ras aangetrokken en wat vindt jij dat deze kat zo speciaal maakt? Ook tips voor het verzorgen van een Snowshoe zijn altijd welkom! Laat het ons zeker weten door een reactie op dit artikel achter te laten! 


Veelgestelde vragen over de Snowshoe

De Snowshoe gaat er niet goed mee om, om voor een lange tijd alleen gelaten te worden. Het zijn erg aanhankelijke katten die veel behoefte hebben aan aandacht van hun baasjes. Als de kat te lang alleen gelaten wordt zal je dit gaan merken in zijn gedrag. Ze worden er namelijk erg ongelukkig van en kunnen zich gaan misdragen. Totaal niet wat je voor je kat wil dus.

Deze katten zullen het ook ten zeerste waarderen om nog een kat of een ander huisdier in huis te hebben. Ze kunnen het namelijk ook goed vinden met honden. Maar ook kinderen vinden deze katten goed gezelschap. De Snowshoe is dan ook een kat die graag sociale interactie opzoekt. Het zijn erg geschikte katten voor gezinnen.

De schofthoogte van de Snowshoe ligt gemiddeld tussen de 20 tot 33 centimeter. Ze wegen tussen de 2,5 tot 5,5 kilogram. De mannetjes zijn vaak net wat groter dan de vrouwtjes. Katers zijn vaak middelgroot tot groot terwijl de poezen klein tot middelgroot van formaat zijn. Dit verschil in grootte zorgt er ook voor dat de mannetjes vaak wat zwaarder zijn.

Je kan het vast al wel een beetje raden, maar de Snowshoe heeft zijn naam te danken aan zijn witte pootjes. Dit vond de originele fokker van dit ras nogal lijken op sneeuwwitte schoentjes. De naam vertaald dan ook naar ”Sneeuwschoen”. Hun witte voetjes zijn hun meest herkenbare kenmerk. Je kan de kat er makkelijk aan herkennen.

Verassend genoeg is de Snowshoe een van de weinige katten die geen probleem heeft met water. Sterker nog, ze vinden het zelfs leuk! Zo vinden deze katten het bijvoorbeeld leuk om in de badkuip te zwemmen, maar wel zolang het hun eigen idee is.

Als jouw Snowshoe het bad nog niet ontdekt heeft of te spannend vind kan ook een schaaltje water hem urenlang plezier leveren.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 7 Average: 4.3]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

6 reacties

  1. 2 dagen geleden is onze Sus gaan hemelen. Hij is 21 jaar geworden. Wij hebben hem maar anderhalf jaar bij ons geweest, nadat zijn baasje, onze buurvrouw was overleden. Wij hebben heel graag zijn laatste maanden gegeven. Hij was een zalig, braaf, lief katertje. We missen hem ontzettend.

  2. Na 17 jaar zijn we te weten gekomen dat onze poes een snowshoe is. Ze voldoet echt aan alle karakteristieken en is heel mooi en lief.

  3. Wij hebben ook een snow shoe.we wisten het niet toen we haar kregen.ze is prachtig mooi.erg nieuwsgierig.volgt mij overal.wilt alles zien en weten.zou graag foto toegevoegd willen hebben maar dat lukt me niet.ze heet Mientje.

  4. Wij hebben een Snowshoe kat(4jaar) en ik ben lid op Facebook van een Snowshoe groep . Lief karakter, 1 baasje , erg vocaal en intelligent….wel een diva ..

  5. Onze Sam is een geregistreerde snowshoe uit België. Geweldige kater, erg lief en doet geen vlieg kwaad. Luistert goed naar zijn naam, is slim en laat alle aanrakingen toe. Volgt ons overal en mauwt met een flink volume! Alleen zijn vindt hij niet fijn en is erg aanhankelijk. Lekker op zijn buikje aaien vindt Sam ook helemaal prima. We hopen nog lang van hem plezier te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *