Top 11 Rustige kattenrassen

Kattenrassen » Top 11 Rustige kattenrassen
Rustige kattenrassen

Ben je op zoek naar een ontspannen kattenras om in huis te halen? Zo ja, zoek dan niet verder! Er zijn veel kattenrassen die een zachtaardige persoonlijkheid en een relaxte houding hebben, waardoor ze perfecte metgezellen zijn voor wie een rustig huisdier zoekt. Van de Perzische tot de Japanse Bobtail, Ragamuffin, Selkirk Rex en Himalaya kat, er is er zeker een die aan je wensen voldoet. Lees verder om meer te leren over deze vreedzame katachtige vrienden en waarom ze zulke geweldige huisdieren zijn.

 

#1 Birmaan

Birmaan

De Birmaan kat is een ongelooflijk lief kattenras dat bekend staat om zijn aanhankelijke en sociale aard. Met hun kenmerkende witte voeten, helderblauwe ogen en lange zijdeachtige vacht zijn ze een prachtige kat voor elk huis. Ondanks dat ze een van de grotere kattenrassen zijn, blijven ze ongelooflijk rustig en zachtaardig. Tevreden om urenlang te luieren of te spelen met hun baasjes.

Ze staan bekend als bijzonder trouw en liefdevol, en vormen vaak een sterke band met hun baasjes. Naast een geweldig gezelschap is de Birmaan ook zeer intelligent en kan hij basiskunstjes leren, zoals komen als je hem roept of speelgoed halen. Hoewel ze misschien niet zo actief zijn als sommige andere rassen, gaan ze toch graag naar buiten of brengen tijd door in een zonovergoten raam, kijkend naar de wijde wereld.

 

#2 Ragdoll

Ragdoll

Het Ragdoll kattenras staat bekend om zijn ontspannen en zachte aard, waardoor het een ideale metgezel is voor iedereen die op zoek is naar een rustig huisdier. Met hun pluizige vacht, diepblauwe ogen en aanhankelijke persoonlijkheid brengen ze zeker warmte en vreugde in elk huis. Ze miauwen of krabben bijna nooit aan meubels, maar krullen zich liever opde bank of in een knusse deken. Behalve dat ze ongelooflijk kalm en zachtaardig zijn, hebben ze ook een goedhartig karakter, waardoor ze het goed kunnen vinden met mensen van alle leeftijden.

Wat hen onderscheidt van andere rassen is hun vermogen om menselijke emoties te begrijpen en daarop te reageren, waardoor ze een betrouwbare bron van troost zijn als dat nodig is. Zelfs tijdens het spelen zijn Ragdolls tevreden om achterover te leunen en te ontspannen in plaats van achter speelgoed aan te rennen; daarom beweren veel eigenaren dat deze katten zich vaak meer als honden gedragen dan als katachtigen!

 

#3 Maine Coon

Maine Coon

De Maine Coon is een ontspannen kattenras dat bekend staat om zijn zachtaardige en speelse karakter. Met hun grote omvang, dikke vacht en opvallende gelaatstrekken zijn ze zeker het middelpunt van de belangstelling, waar ze ook gaan. Ze genieten van interactie met mensen en kunnen behoorlijk vocaal zijn als ze iets willen of gewoon hun genegenheid willen tonen. Ondanks hun grootte zijn ze verrassend beweeglijk en houden ze ervan hun omgeving te verkennen.

Hun kalme houding maakt ze tot perfecte metgezellen voor wie een rustig huisdier zoekt. Ze hebben niet veel onderhoud nodig, want ze hoeven niet regelmatig geborsteld te worden en zijn tevreden met de hele dag liggen. Hun vriendelijke houding maakt ze ook geweldige speelkameraadjes voor kinderen en andere huisdieren in het huishouden. Bovendien kunnen ze meestal heel goed opschieten met andere katten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over territoriale geschillen in huis.

 

#4 Brits korthaar

Brits korthaar

De Britse Korthaar is een ontspannen en relaxed ras dat bekend staat om zijn lieve karakter en aanhankelijkheid. Met hun dikke, pluche vacht, ronde ogen en mollige wangen lijken ze op kleine teddyberen. Ondanks hun grote omvang blijven ze toch kalm en zachtaardig. Ze zijn zeer intelligent en kunnen worden getraind om basistrucjes te doen, zoals zitten als het wordt gevraagd. Verder gaan ze graag naar buiten of maken ze rustige wandelingen door het huis. Als een ras dat veel waarde hecht aan gezelschap, verlangen Britse Kortharen naar aandacht van familieleden en zullen ze de gunst teruggeven door ze te overladen met liefde en genegenheid.

 

#5 Scottish Fold

Scottish Fold

De Scottish Fold is een ontspannen, zachtaardig kattenras dat bekend staat om zijn lieve karakter. Met hun afgeronde gezichten en gevouwen oren vallen ze zeker op in de menigte. Niet alleen zijn ze ongelooflijk aanhankelijk en trouw aan hun baasjes, maar ze hebben ook een ongelooflijk rustig temperament.  

Naast tevreden rondhangen in huis, houden Scottish Folds ervan om interactief te spelen met hun baasjes en zijn ze vaak te vinden terwijl ze achter speelgoed aanzitten of spelen als een kitten. Verder kunnen ze goed opschieten met andere katten en huisdieren in het huishouden, waardoor ze een ideale gezinskat zijn.

 

#6 Exotic shorthair

Exotic shorthair

De Exotic Shorthair is een ander ontspannen kattenras dat bekend staat om zijn rustige en kalme persoonlijkheid. Met hun dikke, luxueuze vacht en unieke gelaatstrekken zijn ze een ideaal huisdier voor iedereen die een rustige metgezel zoekt. Hun zachtaardige aard maakt ze geweldig met kinderen en andere huisdieren in het huishouden; ze zijn ook zeer intelligent en kunnen basistrucs worden aangeleerd. 

Ze hoeven ook niet regelmatig geborsteld te worden, waardoor ze een onderhoudsarm huisdier zijn. Naast al deze kwaliteiten brengen Exotische Kortharen ook graag tijd buiten door of maken ze wandelingen door het huis met hun baasjes. Al met al zal dit kattenras zeker eindeloze uren van gezelschap en comfort bieden aan elk gezin dat het geluk heeft er een te hebben!

 

#7 Perzische kat

Perzische kat

De Perzische kat is een van de populairste rassen vanwege zijn lieve, zachte en ontspannen karakter. Met hun weelderige vacht en kenmerkende gezichtsvorm worden ze zeker geweldige metgezellen voor wie een rustig huisdier zoekt. Niet alleen maakt hun kalme houding hen tot perfecte metgezellen voor kinderen, maar ze hebben ook minimaal onderhoud nodig, omdat ze tevreden zijn met simpelweg dutten of luieren in huis.

Verder zijn Perzen erg intelligent en kunnen ze misschien basiskunstjes leren als ze goed getraind zijn. Door hun vriendelijke houding zijn ze prima speelkameraadjes voor andere katten en huisdieren in huis; in tegenstelling tot sommige andere katten hebben Perzen niet de neiging om agressie te tonen naar andere dieren. Kortom, als je op zoek bent naar een vreedzaam en knuffelig huisdier dat je zeker gezelschap zal houden, dan is de Perzische kat misschien wel de perfecte keuze!

 

#8 Japanse Bobtail

Japanse Bobtail

De Japanse Bobtail is ook een rustig kattenras. Met hun slanke lichaam en unieke gekrulde staart zijn ze zeker een unieke kat voor in elk huis. Japanse Bobtails zijn zeer intelligent en kunnen worden getraind om basistrucs te doen of te komen wanneer ze worden geroepen.

Verder hebben ze een rustige houding en brengen hun tijd liever door met luieren in huis dan met rondrennen. Ze kunnen goed opschieten met andere katten en huisdieren, waardoor ze een ideale metgezel zijn voor iedereen die een rustig huisdier zoekt. Bovendien hebben ze minimaal onderhoud nodig, want ze hoeven alleen af en toe geborsteld te worden om hun vacht zacht en gezond te houden.

 

#9 Ragamuffin

Ragamuffin

Bekend om zijn kalme en zachte houding, is dit ras de perfecte metgezel voor iedereen die op zoek is naar een rustig huisdier. Met hun zachte en pluizige vacht zorgen ze zeker voor eindeloze uren knuffelplezier. Behalve dat ze ongelooflijk knuffelbaar zijn, hebben Ragamuffins ook een onafhankelijke houding waardoor ze onafhankelijk genoeg zijn om zichzelf te vermaken als ze alleen gelaten worden.

Ze bezitten een gelijkmoedig karakter, waardoor ze erg meegaand zijn als het gaat om veranderingen in hun omgeving of routine. Verder zijn ze zeer intelligent en kunnen ze gemakkelijk worden getraind om basistrucs te doen, zoals kleine voorwerpen apporteren of zitten op commando. Bovenal maken hun lieve persoonlijkheid en aanhankelijke aard hen tot ideale schootkatten die eindeloos veel vreugde zullen brengen in elk huis!

 

#10 Selkirk Rex

Selkirk rex

De Selkirk Rex is een ontspannen kattenras, bekend om zijn relaxte persoonlijkheid en zachtaardige aard. Met hun dikke krullen en schattige gezichtjes brengen ze zeker veel liefde en gezelschap in elk huis. Ze schieten goed op met andere katten en huisdieren, en ook met kinderen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor wie een gezinshuisdier zoekt.

Verder zijn het, hoewel ze regelmatig geborsteld moeten worden om hun vacht gezond en klitvrij te houden, relatief onderhoudsarme katten vergeleken met andere rassen. Al met al is de Selkirk Rex een ideaal huisdier voor iedereen die op zoek is naar een rustige en liefdevolle metgezel.

 

#11 Himalaya kat

Himalaya kat

De Himalaya kat is een ras dat opvalt door zijn pluche, zijdeachtige vacht en kenmerkende blauwe ogen. Bekend om hun zachte en ontspannen aard, zijn ze de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een rustig en knuffelig huisdier. Ze zijn ook zeer intelligent, en sociaal en nieuwsgierig, waardoor ze uitstekende speelkameraden zijn voor andere katten en huisdieren in huis.  

Hoewel ze door hun lange haar vaker verzorgd moeten worden dan andere kattenrassen, zijn het over het algemeen onderhoudsarme katten die weinig meer nodig hebben dan regelmatig borstelen om hun vacht gezond te houden. Al met al is de Himalayakat een ideale metgezel voor wie een liefdevol en toch onafhankelijk huisdier zoekt!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 1 Average: 5]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *