8 Beste kattenreismand in 2023 (vergelijking)

Productadvies » 8 Beste kattenreismand in 2023 (vergelijking)
Kat went aan mand

Een reismand is onmisbaar voor elke katteneigenaar. Hoewel je een kat meestal niet meeneemt met visites of voor een dagje strand, zoals je misschien met een hond zou doen, kun je er niet omheen om je kat af en toe mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierenarts, als je je kat meeneemt met vakantie of als je gaat verhuizen. Een kat los in de auto meenemen is geen goed idee, dus een goede reismand is erg belangrijk. Er zijn erg veel verschillende soorten reismanden verkrijgbaar, bijvoorbeeld van plastic of metaal en met de opening aan de voorkant of de bovenkant. Hoe beslis je dan, welke jij nodig hebt? Wij helpen je daarbij.

 

Beste reismanden overzicht

Zoals gezegd zijn er veel verschillende reismanden met elk zijn voor- en nadelen. We zetten er een aantal voor je een rijtje.

Ebi Reismand kleine hond of kat – Adcenturer 60 Charchoal

De Ebi reismand is een mooie reismand uitgevoerd in zwart met wit. Het grote voordeel is, dat deze reismand zowel aan de voorkant als aan de bovenkant geopend kan worden. Op deze manier kun je zelf kiezen, wat jij het makkelijkst vindt. Nadeel van deze mand is, dat door het metalen deurtje aan de bovenkant je kat weinig veiligheid aan de bovenkant zal ervaren.

 

Beeztees Gypsy Reismand – Roze/Antraciet

De Beeztees Gypsy reismand ziet er door het roze erg gezellig uit. Door de dichte boven- en onderkant zal je kat zich veilig voelen in zijn mandje. De mand heeft alleen een deurtje aan de voorkant, want het erin stoppen en eruit halen van je kat moeilijker zal maken. Daarnaast is het deurtje van plastic, wat minder stevig is en dus het risico op ontsnappen vergroot.

 

Imac Reismand Linus – Taupe

Door de brede basis van de Imac Reismand Linus staat de mand stevig en is er weinig kans op omvallen. Door de grote deur kun je je kat gemakkelijk in het mandje doen en er weer uithalen. De deur is van metaal en dus stevig. De dichte zijkanten zorgen voor een veilig gevoel voor je kat, maar helaas is de bovenkant wel erg open.

 

Space-Cat Aurora

Deze reismand heeft een prachtig, modern design en door het raampje kan je kat gezellig naar buiten kijken. Omdat het een rugtas is, is het makkelijk om je kat overal mee naar toe te nemen. In de tas zit een haakje om je kat eventueel met een lijntje vast te maken, zodat hij niet kan ontsnappen. Door de vorm van de tas is het grondoppervlak erg klein, wat je kat maar weinig beweegruimte geeft.

Geen voorraad
Bol.com

 

Ferplast Atlas Slovenie

De Ferplast Atlas Slovenie is een ruime reismand, dus ideaal als je een grote kat hebt. De bovenkant is helemaal dicht, want een beschermd gevoel geeft voor je kat. De metalen deur is stevig en ruim, zodat je je kat er makkelijk in kunt doen. De bovenkant kun je ook helemaal verwijderen, wat handig is, als je kat bij dierenarts weigert uit zijn mandje te komen.

 

Imac Linus Cabrio

Deze reismand heeft dezelfde stevige basis en grote, metalen deur aan de voorkant als de gewone Imac Linus. Het bijzondere aan deze cabrio variant is, dat je de bovenkant helemaal open kunt klappen. Dat maakt het erg makkelijk om je kat in het mandje te doen en er op de plaats van bestemming er weer uit te halen. Bij het dichtdoen van de bovenkant moet je echter wel goed opletten dat je kat of je vingers niet klem komen te zetten tussen de twee deuren.

 

Curver Reismand

De Curver reismand heeft een grote klep aan de bovenkant. Daardoor is er een ruime opening waar je kat makkelijk doorheen kan, zodat je hem makkelijk in de mand kan doen. Hoewel de zijkanten helemaal dicht zijn, zitten in de bovenkant brede openingen, waar de kat eventueel met zijn pootjes doorheen kan. Daarnaast geeft dit de kat weinig geborgenheid, als hij in het mandje zit.

 

Beeztees Gypsy Reismand voor kleine dieren – Creme/Antraciet

Deze reismand heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De ruime deur maakt het makkelijk om je kat in het mandje te doen. Doordat de deur van plastic is, is deze echter minder stevig als de metalen deur, die andere reismandjes hebben. De bovenkant is dicht en de zijkanten hebben maar kleine gaatjes, wat jouw kat een geborgen gevoel zal geven.

 

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de juiste mand?

Een van de belangrijkste punten voor een kattenreismand, is dat je kat niet kan ontsnappen. Dat klinkt erg logisch, maar je wilt niet weten hoe vaak katten kwijtraken, omdat ze onderweg uit de reismand zijn ontsnapt en vervolgens wegvluchten, zodra jij je autodeur open doet. Omdat ze dan vaak op onbekend terrein zijn, zijn ze moeilijk terug te vinden. Natuurlijk wil je niet, dat dat jouw kat overkomt. Zorg dus voor een stevige reismand, die de kat niet zelf open kan maken. Een deurtje van metaal is vaak steviger dan een plastic deurtje. Daarnaast moet je erop letten, dat het slot of de klem, waarmee het deurtje gesloten wordt, stevig is en niet makkelijk los kan schieten. Een brede bodem zorgt ervoor, dat het mandje niet snel omvalt.

Slapende kat reismand

Het is prettig, als de kat zijn of haar reismand als een veilige plek kan beschouwen. Een kat voelt zich meestal het prettigst als de mand niet aan alle kanten open is, zoals een metalen bench. Met dichte zijkanten en bovenkant voelt de mand als een soort grot en dus een veilige plek. Dit kun je zelf verbeteren door een dekentje of handdoek in de reismand te stoppen of door er een doek overheen te leggen. Ook belangrijk is, dat je de kat gemakkelijk uit het mandje kunt halen en er gemakkelijk in kunt doen. Hoe groter het deurtje is, des te gemakkelijker dit gaat.

Sommige reismand openen aan de bovenkant. Dit geeft veel bewegingsruimte, als je je kat wilt pakken en voorkomt dat je kat zich vastgrijpt, als je hem in het mandje wil doen. Voor een kat is het alleen wel meer bedreigend, als je hem van boven wilt pakken. Natuurlijk moet het mandje een comfortabele plek zijn voor je kat. Daarvoor is het belangrijk, dat je kat rechtop kan staan in het mandje en goed kan liggen. De mand moet echter ook niet te ruim zijn, want een te grote ruimte kan juist voor meer stress zorgen.

Als je verwacht een langere reis met je kat te maken, bijvoorbeeld omdat je hem mee wilt nemen op vakantie, heb je andere eisen voor een kattenreismand. Het is dan bijvoorbeeld handig als je een waterbakje in het mandje vast kunt maken, zodat je kat altijd water tot zijn beschikking heeft.

Kattenreismand met kitten

Laat je kat rustig wennen

Als je een kattenreismand hebt uitgezocht, is het handig om je kat eraan te laten wennen. Zet hiervoor het reismandje in de woonkamer, of een andere plek waar je kat vaak komt, voorzien van een lekker zacht dekentje en eventueel wat voer of kattensnoepjes. Zo gaat je kat vrijwillig het mandje in en uit en gaat hij er misschien zelfs in slapen.
Als hij makkelijk het mandje in en uit gaat, kun je ook oefenen met het deurtje dichtdoen.

Laat je kat maar kort in het mandje met de deur dicht, zodat hij niet gestrest raakt. Anders kun je weer van voren af aan beginnen. Je kunt de tijd, dat het deurtje dicht is, eventueel langzaam opbouwen. Op deze manier ervaart je kat het mandje als een veilige plek, zelfs als het deurtje dicht is. Als je naar de dierenarts moet, loopt je kat uit zichzelf het mandje in en heeft hij weinig stress. Een bezoekje aan de dierenarts is tenslotte al stressvol genoeg.

Kat bij dierenarts in mand

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 5 Average: 4.2]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *