Top 8 beste kattenbrokken van 2023

Productadvies » Top 8 beste kattenbrokken van 2023
Beste kattenbrokken

In ons artikel over soorten kattenvoer kon je al lezen welke verschillende soorten voer jij aan je kat kunt geven. Zowel droogvoer als natvoer is erg geschikt om aan jouw kat voor te schotelen. In dit artikel vertellen we jou welke kattenbrokken de juiste voedingsstoffen bevatten om jouw kat een gezond en gelukkig leven te geven. Je leest wat er in goede kattenbrokken moet zitten en wat onze top 10 beste kattenbrokken zijn. Lees verder en ontdek de beste kattenbrokken voor jouw kat!

 

Soorten voer voor je kat

Droogvoer is voer waar geen water aan is toegevoegd. Het wordt verkocht in de vorm van brokken en bevat een hoge concentratie voedingsstoffen. Je kat hoeft dus niet heel veel brokken te eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast zijn brokken erg lang houdbaar en hebben ze niet een hele sterke geur. Een nadeel van droogvoer is dat het niet echt lijkt op wat een kat in het wild eet.

In het wild eten katten namelijk muisjes, vogeltjes en andere kleine dieren die voornamelijk veel dierlijke eiwitten bevatten. Het is daarom erg belangrijk dat je kiest voor een goede kattenbrok die vol dierlijke eiwitten zit en laag is in koolhydraten. Omdat katten van nature bijna geen koolhydraten binnen krijgen, hebben ze dit ook niet nodig in hun voeding. In dit artikel vertellen we jou welke kattenbrokken de juiste voedingsstoffen bevatten om jouw kat een gezond en gelukkig leven te geven!

 

Top 8 kattenbrokken

In onze top 10 kattenbrokken zijn de brokken geselecteerd die wij het beste vinden voor een gemiddelde kat zonder aandoeningen. We hebben hierbij vooral gekeken naar de hoeveelheid dierlijke eiwitten die in de brok aanwezig zijn. Hieronder lees je meer over wat er in goede brokken zit en vervolgens zal je onze top 10 kattenbrokken aantreffen.

 

Wat zit er in goede kattenbrokken?

Een goede kattenbrok bevat voldoende dierlijke eiwitten, net zoals een wilde kat in zijn natuurlijke voeding zou aantreffen. We hebben brokken uitgekozen die voor meer dan 37% uit eiwitten bestaan. Daarnaast bevatten de brokken in de top 10 minder dan 30% koolhydraten. Hoe lager het aantal koolhydraten in de brokken, hoe beter voor de kat. Ook hebben we erop gelet dat de ingrediënten op het etiket allemaal individueel zijn benoemd en niet onder groepen zijn ingedeeld.

Op deze manier weten we zeker dat er alleen maar goede ingrediënten in de brokken zijn verwerkt. Daarnaast zijn ook voldoende vitamines en mineralen in brokken belangrijk voor de gezondheid van een kat. Daar hebben we dus ook op gelet bij het selecteren van de beste kattenbrokken. In het onderstaande overzicht zie je de door ons geselecteerde kattenbrokken.

 

1. Acana Cat – Grasslands

Deze brok staat erg goed aangeschreven, maar de hoeveelheid eiwit in de brok ligt iets lager dan de andere brokken in deze lijst. Wel bevat deze brok weinig koolhydraten en goede ingrediënten. Ook zitten er voldoende vitamines, mineralen, omega 3 en 6 en probiotica in. Ondanks het iets lagere eiwitpercentage is dit dus een prima brok!

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
37% €0,66

 

2. Orijen – Whole Prey Fit & Trim

Deze Orijen kattenbrokken bestaan ook voor een groot deel uit dierlijke eiwitten. Zowel vlees als vis staat zit in deze brokken verwerkt. Alle percentages staan netjes per diersoort vermeldt. Net als voorgaande brokken bevat ook deze omega 3 en 6. Tevens zijn er voldoende vitamines en mineralen toegevoegd en bevat de brok probiotica.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
44% €0,73

 

 

3. Markus Mühle – Beutenah

Deze brok bevat het hoogste percentage ruw eiwit uit onze top 10. Het is koudgeperst droogvoer. Door deze methode zijn de meeste natuurlijke vitaminen en mineralen bewaard zijn gebleven. Je kunt deze brok vergelijken met de Power of Nature brokken. Het voer is beschikbaar in de smaak kip en kalkoen.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
59% €0,76

 

 

4. Nutrivet – Inne Cat Adult Vis

Deze brok zit vol verse en gedroogde ingrediënten. Het heeft een hoog percentage eiwit en een redelijk laag percentage koolhydraten. Verder bevatten de brokken probiotica en prebiotica. De omega 3 en 6 zit in de zalmolie die is toegevoegd aan de brok. Deze brok is een goede optie bij allergieën.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
44% €0,67

 

5. Whiskas Brokjes Adult Kip

Deze brok heeft een wat lager eiwitpercentage, maar bevat wel veel goede vetten. De brokjes bestaan uit granen, vlees en dierlijke bijproducten, waaronder kip. Daarnaast bevatten deze brokjes een goede balans tussen vitaminen en mineralen en zijn ze ook nog eens heerlijk knapperig.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
32% €0,26

 

 

6. Perfect Fit Senior 7+

Niet leverbaar

Perfect Fit Senior is voeding voor jouw kat die speciaal is samengesteld door dierenartsen en voedingsdeskundigen. Het omvat de vijf meest voorkomende voedingsbehoeftes van een kat en zorgt voor een gebalanceerd dieet voor elke kat in elke levensfase.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
38% €0,59

 

7. Fokker Cat Maxi-Bite – Kattenvoer – 2.5 kg

Deze brok is speciaal gemaakt voor grotere katten en zorgt ervoor dat de kat voorzien is van de juiste voedingsstoffen om zijn botten, gewrichten en pezen in topconditie te houden. Ook is deze brok speciaal ontwikkeld voor het ondersteunen van de darmfunctie.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
32% €0,44

 

 

8. Felix Meaty Sensations – Rund, Kip & Groenten

Deze brok is de goedkoopste brok uit deze top 10 en is dus ideaal voor mensen die wat minder te besteden hebben. De brok is 100% compleet en gebalanceerd en zorgt ervoor dat jouw kat alle juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Ondanks het feit dat dit de goedkoopste brok is, is het dus absoluut een prima bron van voedingsstoffen.

Eiwitgehalte (ruw eiwit) Prijs per dag
30% €0,23

 

Als de brokken die jij normaal aan je kat geeft niet in het rijtje staan, betekent dit niet dat het per definitie slechte brokken zijn. Wij hebben een aantal goede brokken uitgekozen, maar naast deze selectie zijn er nog veel meer andere brokken die goed uit de test komen.

Ons advies is in ieder geval goed naar de etiketten te kijken en te kijken wat je jouw kat precies geeft. Daarnaast raden we aan om je kat niet alleen hoogwaardige brokken te geven, maar deze ook aan te vullen met goed natvoer. Natvoer bevat namelijk een hoog percentage vocht. Omdat katten vaak vergeten te drinken, is het belangrijk dat je kat ook via voer wordt gehydrateerd. Door je kat 50% droogvoer en 50% natvoer te geven, voorkom je dat je kat uitdroogt. Daarnaast vindt je kat het ook fijn om wat afwisseling te hebben!

kat eet de beste kattenbrokken

Welke kattenbrokken geef jij aan je kat?

Dit zijn onze favorieten, maar we zijn ook erg benieuwd naar de favorieten van onze lezers. Heb jij een kattenbrok gevonden waar jouw kat geen genoeg van kan krijgen en is het ook nog eens een brok vol goede voedingsstoffen? Dan zijn wij erg benieuwd welke kattenbrok dat is. Geef jij ook een van deze brokken aan je kat? Laat ons in de reacties weten wat je ervaringen zijn!

[1] De prijs per dag is gebaseerd op een volwassen kat die uitsluitend 60 gram droogvoer per dag krijgt.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 21 Average: 4]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *