De 8 leukste kattenhalsbanden voor jouw kat

Productadvies » De 8 leukste kattenhalsbanden voor jouw kat
Kat staat met halsband in de tuin

Kattenhalsbanden zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Voor elke kat is er wel een bijpassende halsband te vinden. Veel mensen kiezen ervoor om een halsbandje bij hun kat om te doen omdat het er mooi uit ziet, anderen vinden het belangrijk dat hun kat gemakkelijk terug naar huis gebracht kan worden als hij wordt gevonden in een andere buurt.

Afhankelijk van de reden dat je jouw kat een halsbandje om wilt doen, zijn er veel verschillende designs te vinden. In dit artikel lichten we toe voor welke doeleinden een kattenhalsbandje kan worden gebruikt, waar je rekening mee moet houden als je je kat een halsbandje om doet en hoe je de maat kunt bepalen. Daarnaast hebben we voor jou een aantal van de leukste en handigste kattenhalsbanden uitgekozen.

 

De leukste kattenhalsbanden

Voor elk doeleinde hebben wij een paar halsbanden uitgekozen die van goede kwaliteit zijn en er leuk uit zien.

 

1. Halsbandjes met adreskokertje of GPS-tracker

Aan elke halsband kun je een adreskoker of een GPS-tracker hangen. Voor dit doeleinde hebben wij daarom een leuk halsbandje, een adreskoker en een GPS-tracker geselecteerd die erg goed worden beoordeeld door andere gebruikers.

 

2. RedDingo kattenhalsband

Dit simpele maar kwalitatief goede halsbandje heeft alles wat een halsbandje nodig heeft. Ze zijn verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren, ze bevatten een reflecterende stof die oplicht in het donker, ze zijn voorzien van een ‘Fish Buckle’ sluiting en er hangt een klein belletje aan. Deze sluiting schiet automatisch los als er een trekkracht is van meer dan 2 kilo. Aan dit halsbandje kun je gemakkelijk een adreskokertje of een GPS-tracker hangen. Ook is deze halsband verstelbaar. De minimale lengte is 20cm en de maximale lengte.

 

3. NBH adreskokertje

Dit is een simpel maar effectief adreskokertje. Hij is van goede kwaliteit en erg compact. Je kunt je naam, adres en telefoonnummer op het papiertje in het kokertje schrijven zodat de vinder van jouw kat hem gemakkelijk terug kan brengen.

 

4, Tractive IKATI

Deze GPS-tracker is een behoorlijke investering, maar hiermee kun je wel elke stap die je kat zet volgen. De tracker is licht, waterdicht en kun je gemakkelijk aan de halsband van je kat bevestigen. Via een app kun je vervolgens de exacte locatie van je kat vaststellen. Ook kun je precies zien hoe actief je kat die dag is geweest. Naast deze handige functies kun je ook een veilig gebied instellen. Komt je kat buiten dit gebied? Dan krijg je een melding. Deze tracker biedt erg veel opties om je kat goed in de gaten te houden.

 

Halsbandjes die veiligheid verzekeren

De halsbandjes die veiligheid verzekeren hebben een losschietende veiligheidsgesp en zijn gemaakt van een zachte stof zodat het niet irriteert. Sommige bieden extra veiligheid door de reflecterende stof.

1. Rogz Alleycat kattenhalsband

Deze halsband is heeft een mooie, felroze kleur, maar is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Het is gemaakt van 100% nylon, een stof die zacht aanvoelt. Verder bevat het halsbandje een reflecterende streep voor optimale zichtbaarheid. Tevens zit er een gesp in het bandje die open gaat bij teveel druk. Daarnaast heeft dit halsbandje ook nog een belletje zodat je je kat makkelijk kunt vinden in huis.

 

2. Lief! Kitten halsband

Dit is een halsbandje speciaal gemaakt voor kittens. Het is comfortabel en zacht waardoor je kitten er geen last van zal hebben. Een stukje van het halsbandje is gemaakt van elastiek. Als je kitten ergens aan blijft hangen, dan zal door het elastiek het halsbandje uitrekken waardoor het bandje over de kop heen schuift. Ook zit er aan dit halsbandje een belletje.

-uitverkocht-

 

3. Duvo reflecterende kattenhalsbanden 2-pack

Heb je twee katten die je wilt voorzien van een veilig halsbandje? Dan kun je kiezen voor deze leuke combinatie. Deze halsbandjes worden geleverd per twee in de kleuren geel en zilver en hebben kattenpootjes op de zijkant staan. Ze zijn verstelbaar in maat en gemaakt van nylon. De pootjes zijn reflecterend, waardoor je kat ook in het donker zichtbaar is. Daarnaast hebben ook deze bandjes een veiligheidssluiting.

 

4. Miss purrfect Cat & You

Als je met je kat wilt matchen dan is dit voor jou het perfecte product. Bij dit halsbandje is een armband voor het baasje geleverd, hoe leuk is dat! Het kattenhalsbandje is verstelbaar van 15 cm tot 30 cm en gemaakt van diervriendelijk veganistisch leer. Het materiaal is duurzaam en makkelijk te wassen. Dit merk is het eerste PETA-goedgekeurde vegan huisdier merk.

 

Waarvoor wordt een kattenhalsbandje gebruikt?

Kattenhalsbanden kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden:

1. Voor het geval je kat ontsnapt

Kittens weten vaak nog niet precies hoe ze hun huis moeten terugvinden, het is daarom verstandig om je kitten pas na 6 maanden naar buiten te laten. In de tussentijd kan het natuurlijk gebeuren dat de kitten een keer ontsnapt. Ook een binnenkat kan wel eens per ongeluk naar buiten glippen en de weg niet meer terug vinden.

Als je kitten of volwassen kat in dit geval een halsbandje draagt, dan is de kans veel groter dat hij veilig thuis wordt gebracht. Aan de meeste halsbandjes hangt namelijk een kokertje met een briefje waarop je jouw naam en adres kunt schrijven. Een bezorgde buur of een opvangcentrum kan zo gemakkelijk zien waar de kat vandaan komt.

 

2. Als handig accessoir

Ook kun je jouw kat natuurlijk een halsbandje om doen omdat je het mooi vindt staan. Een halsbandje kan prachtig passen bij de kleur van de ogen of de vacht. Daarnaast kun je ook kiezen om een belletje aan het halsbandje te hangen, hierdoor wordt het mooie extraatje ook nog eens functioneel. Door het belletje kun je jouw kat snel in huis terugvinden. Vooral kittens weten zich vaak op allerlei gekke plekken te verstoppen of verstrikt te raken. In zo’n geval komt een belletje erg goed van pas.

 

3. Om kittens te identificeren

Als je een nestje met kittens hebt, dan is het soms lastig om ze allemaal uit elkaar te houden. Door ze een halsbandje om te doen wordt het herkennen van een kitten veel makkelijker. Dit is ook erg handig als een kitten bijvoorbeeld meer medische aandacht nodig heeft dan de andere kittens. Door ze een halsbandje om te doen weet je dan altijd welke kitten je extra moet verzorgen of medicijnen moet geven.

 

4. Voor katten die veel in het donker buiten zijn

Als je een buitenkat hebt die ervan houdt om in het donker op avontuur te gaan, dan is het verstandig om een reflecterend halsbandje te hebben. Katten vallen in het donker nauwelijks op, waardoor de kans op ongelukken veel groter wordt. Door je kat een halsbandje om te doen dat licht geeft wanneer er lampen op schijnen, kan het verkeer jouw kat sneller zien en op tijd remmen.

Halsband kat.nl

Waar moet je rekening mee houden als je een kattenhalsbandje om doet?

Ondanks dat een halsbandje bij je kat erg handig kan zijn, brengt het ook een aantal nadelen met zich mee. Met de volgende nadelen moet je rekening houden als je jouw kat een halsbandje om wilt doen:

  • Het kan verwondingen veroorzaken
  • Een slechte pasvorm kan gevaarlijk zijn

Het nadeel dat door de meeste mensen wordt genoemd is dat een halsbandje verwondingen kan veroorzaken. Als een halsbandje te los om de kop van de kat zit, dan kan hij achter allerlei dingen blijven haken. Hierdoor kan een kat in erg gevaarlijke situaties terecht komen en zichzelf verwonden. Om die reden is het belangrijk dat je een halsbandje koopt in de juiste maat. Ook kun je dit probleem oplossen door te kiezen voor een halsbandje dat vanzelf losschiet als er teveel druk op komt te staan. Wil je helemaal geen halsbandje voor je kat, maar wil je hem wel makkelijk kunnen opsporen? Dan kun je er ook voor kiezen om je kat te laten chippen.

Een ander nadeel is dat je goed moet letten op de pasvorm van het halsbandje. Zoals net ook al kort gezegd, kan een kat zichzelf verwonden als een halsbandje niet goed past. Als een halsbandje te strak zit en het oncomfortabel wordt, dan zal het voor de kat moeilijk worden om te ademen. De halsband wordt dan door de kat geassocieerd met een vervelend gevoel, waardoor hij er alles aan zal doen om de halsband af te krijgen. Dit kan leiden tot ernstige verwondingen. Ook bij kittens is het belangrijk dat je dagelijks controleert of de halsband niet te strak zit, kittens groeien namelijk erg snel.

 

Hoe bepaal je de maat?

Om de maat van de halsband voor je kat te bepalen heb je een meetlint nodig. Je kunt de omtrek van de nek van je kat opmeten door het meetlint er voorzichtig omheen te doen. Meet de omtrek van de nek op het breedste gedeelte, zo dicht mogelijk bij de schouders.

Omdat een halsband niet te strak moet zitten, kun je twee vingers plat tussen het meetlint en de nek van je kat leggen. Zo weet je zeker dat je kat rustig kan blijven ademen en de halsband goed past. Schrijf de maat op als je naar een dierenspeciaalzaak gaat om de halsband te kopen, zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Bestel je liever een halsbandje online? Kijk dan goed naar de maten die staan weergegeven in de productbeschrijving. Let op: je kat heeft na verloop van tijd een andere maat nodig, check dit dus regelmatig.

Kat staat met halsband buiten

Draagt jouw kat een halsbandje?

Halsbandjes zijn er in veel verschillende kleuren en patronen. De ene halsbandjes zijn perfect ter decoratie terwijl andere halsbandjes dienen om de veiligheid van je kat te waarborgen. Als je kiest voor een halsbandje is het in beide gevallen belangrijk om in ieder geval de goede maat te kopen. Zo kan je kat zichzelf niet bezeren. Draagt jouw kat ook een halsbandje? Of ben je van plan er een aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 1 Average: 5]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *