Beste kattenluiken (met en zonder chip)

Productadvies » Beste kattenluiken (met en zonder chip)
kattenluik aanschaffen vergelijken

Katten zijn speelse dieren die willen jagen en hun energie kwijt willen. Een kattenluik is ideaal om je kat zelfstandigheid te bieden als hij naar buiten of naar binnen wil. Een kattenluik is een kleine deur die onderin de voor of achterdeur van een woning wordt bevestigd. Het voordeel is dat je de deur niet steeds open hoeft te doen als je kat naar buiten of binnen wil.

 

Voor en nadelen van een kattenluik

Sommige verhuurders staan niet toe dat er een aanpassing aan de woning wordt gemaakt. Overleg is in dat geval erg belangrijk. Indien er wel een kattenluik geplaatst kan worden, wil de woningbouw vaak dat de woning bij het opzeggen van de woning in originele staat wordt afgeleverd. Dit betekend ook dat er voor vertrek een nieuwe deur zal moeten worden geplaatst zonder kattenluik. Voordeel is wel het gemak.

 

Belangrijke punten bij de aanschaf

Chip kattenluiken

Misschien wil niet alleen jouw eigen kat naar binnen maar komen er ook andere katten ongewenst je woning binnen. Omdat de voorkomen zijn er speciale kattenluiken met een magneet of chip verkrijgbaar. De chipluiken identificeren de kat aan de hand van hun unieke chip indien deze is gechipt. Indien de kat niet is gechipt zijn er speciale halsbanden met chips verkrijgbaar die ook worden herkend door het chip kattenluik.

Plaatsen van een kattenluik

Een kattenluik kan onderin een deur, in een muur of in een raam worden geplaatst. Belangrijk is om te letten op de dikte van het materiaal en of het materiaal van de woning geschikt is voor een kattenluik. Er zijn kattenluiken die in dun materiaal kunnen worden geplaatst, maar de duurdere kattenluiken kunnen in meestal elk soort materiaal en dikte worden geplaatst.

 

Lijst met de beste kattenluiken

SureFlap Microchip Basismodel Kattenluik – Maat M

Met dit kattenluik heb je slechts alleen de katten in huis die van jou zijn.
Vreemde katten worden buiten gelaten door de slimme chiptechnologie. De chipsensor herkent de unieke chip van jouw kat. Andere dieren blijven zo buiten de deur.

Voordelen:
De voordelen van dit kattenluik zijn de chipherkenning in twee richtingen, makkelijk zelf te monteren in elke deur of muur, een garantietermijn van 3 jaar, een batterijduur van 6 maanden en een chipherkenning van maximaal 32 katten die een chip dragen. Ook is een halsband niet nodig. Naast het medium formaat is dit kattenluik ook in de maat L verkrijgbaar.

 

Petsafe 917 Classic – Wit – Diameter 22,4 cm – Inclusief Tunnel

Petsafe classic is een handig kattenluik die zowel in dikke muren en deuren is te monteren door de bijgeleverde tunnel, maar ook in dunne materialen is te monteren zonder tunnel. Voor elk oppervlak in de woning geschikt. Het luik is geschikt voor katten tot 7 kg. Ook zijn er verschillende afsluit opties zoals tweerichtingsverkeer of eenrichtingsverkeer. Indien je de kat alleen naar binnen wilt hebben kun je de weg naar buiten afsluiten of andersom door de 4 standenvergrendeling. Ook kan het luik volledig worden afgesloten.

Voordelen:
4 standen vergrendeling, stevig materiaal dat in elke muur, raam of deur is te plaatsen ook door middel van de bijgeleverde tunnel en daarnaast is het luik handmatig afsluitbaar zodat de kat niet onbeperkt in en uit kan lopen.

 

Petsafe 737 Kattenluik – Zilver/Transparant

Dit is een luik zowel geschikt voor honden als katten. Het fijne is dat dit luik in stevige holle deuren, muren of ander materiaal kan worden gebruikt. Tevens maakt dit luikje ook gebruik van een twee richtingen sluiting. Daarnaast is het kattenluik weersbestendig en is er voor dikke deuren en muren een apart tunnel systeem verkrijgbaar.

Voordelen:
Weersbestendig en tochtvrij. Te monteren in holle deuren en muren.

 

Petsafe Microchip – Wit – Kattenluik – 12,2 x 23,9

Met de slimme chiptechnologie kunnen met dit luikje tot 40 huisdieren worden geïdentificeerd. Het fijne van dit luikje is dat het ongewenste dieren buiten houd. De chips van alleen jouw katten worden herkend en het luik gaat alleen voor hen open.

Voordelen:

Voordeel is dat het luik eenvoudig is te programmeren met 1 knop, het luikje tot 40 verschillende katten kan herkennen, in veel soorten materiaal kan worden geïnstalleerd, beschikt over een batterij indicatielampje en een handmatige vergrendeling zodat de kat niet onbeperkt naar binnen en naar buiten kan.

 

SureFlap Microchip Dualscan – Kattenluik – M

De Dualscan technologie van dit Sureflap kattenluik zorgt voor unieke chipherkenning van jouw katten zodat er geen vreemde katten je woning overhoop halen. Het systeem zorgt voor een twee richtingen chipherkenning van de kat.

Voordelen:
Er zijn 4 sluitingsmogelijkheden, is geschikt voor alle deuren en muren, gemakkelijk zelf te monteren en er zit maar liefst 3 jaar garantie op het product. Ook heeft de batterij een lange levensduur van minimaal 6 maanden. De extra functie is de twee richtingen controle scan.

 

SureFlap Microchip – Kattenluik – Wit – L – 18 x 17 cm

De slimme ingebouwde microchip herkent jouw eigen huisdier direct als het naar binnen wil. Het dier zal gelijk een blauwdruk vormen en worden opgeslagen in het geheugen van het apparaat. Het luik herkent de geïmplanteerde ID chip van jouw huisdier namelijk!

Voordelen:
Een grote opening van 18 x 17 cm, de in en uitgangsversperring is programmeerbaar, herkenning van maximaal 32 dieren in het geheugen, huisdieren zijn vooraf programmeerbaar met de programmeer modus en daarnaast is het met de tijdmodus ook mogelijk om de tijden voor vergrendeling in te stellen.

 

Petsafe 200 Kattenluik – Wit – L – 29,4 x 29,5 x 5 cm

Dit luikje is geschikt voor katten en honden tot 10 kg. Het luikje kan in glazen schuifpuien gemonteerd worden. Daarnaast is het luikje geschikt voor normale deuren en muren. De vierstanden vergrendeling zorgt ervoor dat het luikje open kan worden gezet voor een of meer richtingsverkeer. Een kat die bijvoorbeeld alleen nog naar binnen of naar buiten kan is vooraf in te stellen.

Voordelen:
Het luikje heeft een tochtstrip, een bijgesloten tunnelverlengstuk voor dikke deuren en muren en heeft een 4 -standen vergrendeling.

 

Petsafe 300 Deluxe Kattenluik – M – Ø 25.2 cm – Wit

Een mooi afgewerkt wit luikje die beschikt over een 4 weg beveiligingssysteem.
Met een doorgang van 25,2 x 25,2 centimeter.

Voordelen:
Het luikje is geschikt voor houten deuren, maar ook voor glas, PVC, ramen en bakstenen muren. Het luikje is makkelijk zelf te monteren en heeft 3 jaar garantie. Er kunnen katten van maximaal 7 kg doorheen met een schouderhoogte van 15 cm.

 

Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel – Wit

Dit kattenluik is zeer geavanceerd. Dit luikje beschikt namelijk over een speciale HUB bundel met connector naar de “petsafe app” die te installeren is op je smartphone. Via de app is het kattenluikje programmeerbaar en te openen en te sluiten op afstand. Zeer handig dus! Ook ontvang je meldingen via de app wanneer de kat het huis inkomt of verlaat.

Voordelen:
Zeer geavanceerd door middel van bediening met de app via de smartphone. Door toegang en gebruikersrechten zelf te regelen via de app en in te stellen wanneer het luikje vergrendeld moet worden. De dualscan technologie zorgt ervoor dat je zelf bepaald via de app of je de dieren binnen of buiten houdt. Je kunt de rechten per huisdier zelf instellen en bepalen via de app. De herkenningsmodus scant welk dier naar buiten of binnen mag.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 39 Average: 4.7]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *