Top 10 krabpalen voor grote katten (2023)

Kat.nl » Productadvies » Top 10 krabpalen voor grote katten (2023)
Kat liggend op krabpaal

Katten en krabpalen, ze zijn onafscheidelijk. Een goede krabpaal is zeer belangrijk om te hebben als je katten in huis hebt. Een krabpaal draagt bij aan de mentale en fysieke gezondheid van een kat. Tegenwoordig zijn er veel verschillende krabpalen te koop. Dit maakt het lastig om een goede krabpaal te kopen. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze de juiste krabpaal kunnen kopen. In dit artikel lees je meer over hoe je een goede en stevige krabpaal kunt kopen. Daarnaast maak je kennis met de top 10 beste krabpalen van dit moment. Lees dus snel verder!

Top 10 stevige krabpalen

Er zijn dus veel punten waar je rekening mee moet houden als je een krabpaal gaat kopen voor jouw kat. Om je het wat gemakkelijker te maken hebben wij een top 10 van de stevigste en beste krabpalen van dit moment samengesteld. Deze top 10 is samengesteld aan de hand van de eerder genoemde punten. Hierdoor hebben wij een mooi overzicht kunnen maken. Aan de hand van jouw eisen aan de krabpaal kun je dan eenvoudig de juiste stevige krabpaal kopen.

 

1. De Ebi Classic-Eco krabpaal Rodo, een compacte en stevige krabpaal

Deze krabpaal valt onder de noemer krabmeubels. Dit meubel bestaat uit drie verschillende krabpalen en meerdere ligplekken. Hierdoor kan jouw kat echt genieten van een veilige aparte ruimte, speciaal voor hemzelf. De paal is 110 centimeter hoog en het materiaal van de krabpaal is sisal. Deze stevige krabpaal is dus redelijk compact, maar biedt wel veel mogelijkheden.

Voordelen Nadelen
Goede prijs-kwaliteit verhouding Weinig reviews te vinden
Compact
Multifunctioneel
Meerdere kleuren mogelijk

Ben jij op zoek naar een echt meubel voor katten en niet zo zeer een kale krabpaal en wil je daar niet te veel voor betalen? Dan is deze stevige krabpaal van Ebi een perfecte optie voor jou.

Je kunt deze krabpaal kopen via:

 

2. De Adori krabpaal Baily, een multifunctionele krabpaal

Adori is een bekend merk op het gebied van krabpalen. Ook deze krabpaal van Adori is multifunctioneel en biedt veel krab- en ligmogelijkheden voor jouw kat. Deze krabpaal kan dus ook dienen als slaap- of rustplek. De krabpaal is 116 centimeter hoog. Dit betekent dat deze krabpaal geschikt is voor middelgrote katten. Ook deze krabpaal is van sisal gemaakt. De krabpaal is 50 bij 50 centimeter breed.

Voordelen Nadelen
Goede prijs-kwaliteit verhouding Alleen in het grijs
Goede reviews
Multifunctioneel
Inclusief slaapplek

Ben je op zoek naar een goede multifunctionele krabpaal die bekend staat om zijn goede reputatie? Kies dan voor deze krabpaal van Adori.

Je kunt deze krabpaal bestellen via: 

 

3. De Homestyle Budget krabpaal Lela, een goedkope en grote krabpaal voor meerdere katten

Deze krabpaal is een stuk groter dan de gemiddelde krabpaal. De krabpaal is maar liefst 175 centimeter hoog en is geschikt voor kleine en grote katten. Er zijn zes verschillende ligplekken aanwezig, wat deze krabpaal dan ook geschikt maakt voor meerdere katten. De krabpaal is voorzien van een huisje en een hangmat.

Voordelen Nadelen
Goede prijs-kwaliteit verhouding Balletjes kwetsbaar
Goede reviews
Extra stevigheid door extra bevestiging
Veel speel- en lig mogelijkheden

Ben je niet alleen op zoek naar een krabpaal, maar wil je ook extra speelmogelijkheden voor jouw kat? Dan is dit de juiste paal voor jou. Deze krabpaal is geschikt voor meerdere katten, echter is dat niet aan de prijs af te zien.

Je kunt deze krabpaal kopen via:

 

4. De Trixie Krabpaal Falco, ligmeubel en krabpaal in één

Deze krabpaal is een krab en ligmeubel in één. Sommige katten krabben liever terwijl ze liggen en daar is deze krabpaal precies voor gemaakt. Jouw kat kan in dit meubel liggen en kan vervolgens zorgeloos krabben. Hij heeft lekker zijn eigen ruimte en kan hier heerlijk ontspannen. Deze krabpaal heeft een afmeting van 70 x 38 x 117 cm en is geschikt voor klein tot grote katten.

Voordelen Nadelen
Handig in gebruik Prijzig
Mooi design
Sterk
Hoge kwaliteit

Dit is wel een van de prijzigste krabpalen op deze lijst. Wel krijg je hiervoor natuurlijk wat meer dan de andere krabpalen. Het heeft twee plateaus waar je kat heerlijk op kan liggen en heeft ook nog eens twee schuilplekjes waar je kat in kan rusten. Met pluche bekleding en stevige sisal-krabvlakken is dit een mooie krabpaal als je een wat ruimer budget hebt.

 

5. De Beeztees krabpaal Gina, de basic krabpaal

Deze krabpaal van Beeztees is enorm veel verkocht en staat bekend als een goede basic krabpaal. Deze krabpaal is dan ook niet voorzien van extra opties, maar is gewoon een stevige krabpaal van goede kwaliteit. De krabpaal is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar, wat het makkelijk maakt om de juiste keuze te maken voor jouw kat, maar ook voor jouw woning. Deze krabpaal is geschikt voor kleine tot middelgrote katten.

Voordelen Nadelen
Zeer goedkoop Stof kwetsbaar
Goede reputatie
Veel verschillende kleuren mogelijk
Compact

Deze krabpaal is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een compacte krabpaal voor een lage prijs. Dit is een echte budget optie en de kwaliteit is ook nog eens goed.

Je kunt deze krabpaal kopen via:

 

6. De Adori krabpaal Eva, de krabpaal voor kleine katten

Deze krabpaal van Adori is ook een van de goedkopere krabpalen uit deze top 10. Deze krabpaal is speciaal ontwikkeld voor jongere katten. De krabpaal is dan ook maar 57 centimeter hoog, wat hem niet zo geschikt maakt voor grotere katten. De krabpaal is voorzien van een speelmogelijkheid en extra stevigheid, waardoor deze krabpaal erg populair is.

Voordelen Nadelen
Goedkoop Alleen voor kleine katten geschikt
Extra stevig
Speelmogelijkheden
Compact

Heb jij kittens in huis en ben je op zoek naar een goedkope maar stevige krabpaal die ook nog eens speelmogelijkheden biedt? Kies dan voor deze krabpaal.

Je kunt deze krabpaal kopen via:

 

7. De Ebi Classic Eco Highpost, een stevige krabpaal voor een mooie prijs

Ook deze krabpaal van Ebi is enorm vaak verkocht en staat bekend om zijn stevigheid. Dit is een goede standaard krabpaal van 90 centimeter hoog. Deze krabpaal heeft erg veel positieve reviews en wordt geprezen om zijn goede prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen Nadelen
Goede prijs-kwaliteit verhouding Touw mag wat sterker zijn
Extra stevig
Verschillende kleuren mogelijk
Zeer veel positieve reviews

Ben jij op zoek naar een basic krabpaal van goede kwaliteit voor een middelgrote kat? Dan is dit misschien wel de juiste krabpaal voor jou. Deze krabpaal heeft een zeer goede reputatie en bijna alleen maar positieve reviews.

 

8. De Ebi Harmony Natural, een standaard krabpaal met een extraatje

Deze krabpaal van Ebi is ook een basic krabpaal, alleen is deze krabpaal wel voorzien van een speelmogelijkheid. De hoogte van de paal is 64 centimeter, wat deze paal voornamelijk geschikt maakt voor wat jongere en kleinere katten. De paal weegt ongeveer 3 kilogram, dit zorgt voor voldoende stevigheid en stabiliteit.

Voordelen Nadelen
Compact en stevig Touw mag wat sterker zijn
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Geliefd door katten
Mooi design

Is een standaard krabpaal iets te eenvoudig voor jou en wil je dat er een extra speelmogelijkheid aanwezig is maar wil je daar niet te veel voor betalen? Kies dan voor deze krabpaal van Ebi.

Je kunt deze krabpaal bestellen via:

 

9. De Adori krabpaal Kyra, veel mogelijkheden en een mooi design

De naam van deze krabpaal lijkt veel op een andere krabpaal uit deze top 10, maar toch is dit een andere krabpaal. Deze krabpaal is 148 centimeter hoog en is voorzien van meerdere slaapplekken en ook meerdere ligplekken. Er zijn genoeg plaatsen waar een kat heerlijk kan krabben, om vervolgens lekker te kunnen liggen.

Voordelen Nadelen
Veel extra mogelijkheden Lastig in elkaar te zetten
Eerlijke prijs Balletje snel kapot
Rustige kleur
Mooi design

Op zoek naar een krabpaal met extra functies en speel opties? Dan is dit misschien wel de juiste krabpaal voor jou. Kwalitatief is dit een uitstekende krabpaal. Het in elkaar zetten is echter wel wat lastig. Is dit geen probleem voor jou en wil je een stevige krabpaal met een mooi uiterlijk? Kies dan voor deze krabpaal.

Je kunt deze krabpaal kopen via:

 

10. De Krabpaal Jade, duurzaam en een mooie uitstraling

Deze krabpaal is wat duurder dan de meeste krabpalen uit deze top 10, maar deze krabpaal heeft dan ook een fraai design en is kwalitatief erg goed. De krabpaal is zeer stevig en van duurzaam materiaal gemaakt. De stamdikte van de krabpaal is maarliefst 20 centimeter en de sisal is 1 centimeter dik. Hierdoor gaat deze krabpaal zeer lang mee.

Voordelen Nadelen
Extra lange levensduur Prijzig
Compact, maar veel opties
Uniek design
Makkelijk schoon te maken

Heb je een groter budget en ben je op zoek naar een krabpaal die zeer lang mee gaat? Dan is dit wellicht de beste optie voor jou.

Kat zittend in een mandje op een krabpaal

Waarom is een krabpaal belangrijk voor een kat?

Een krabpaal wordt ook wel een kattenmeubel genoemd en is een onmisbaar attribuut om in huis te halen als je een kat hebt. Een krabpaal draagt op een aantal manieren bij aan de gezondheid van een kat, denk hierbij aan:

  • Het scherp houden van de nagels
  • Het creëren van een veilig gevoel
  • Het verminderen van stress

Veel mensen denken dat het kopen van een krabpaal nodig is om de nagels van een kat scherp te houden. Hier is niks aan gelogen, alleen is dit lang niet de enige reden. Een krabpaal wordt ook gekocht voor het creëren van een veilig gevoel voor een kat. Zoals je weet, bakent een kat zijn territorium af door middel van geursporen. De krabpaal valt onder zijn territorium. Hierdoor heeft de kat een veilige plaats waar hij heen kan.

Het scherp houden van de nagels is dus ook een van de redenen om een krabpaal te kopen. Doordat een kat regelmatig aan een krabpaal krabt worden de lossere gedeeltes van de nagels afgebroken en blijven de nagels relatief kort en scherp. Hierdoor is het knippen van de nagels minder nodig en blijven de nagels van nature in topconditie.

Het verminderen van stress is ook een van de redenen waarom een krabpaal gezond is voor een kat. Elke kat krijgt met stress te maken. Katten gaan vaak krabben als ze stress hebben. Hierdoor kan het voorkomen dat katten aan meubels en deuren gaan krabben. Door een goede krabpaal te kopen is de kans hierop veel kleiner. Daarnaast vermindert krabben ook stress.

Het kopen van een goede krabpaal is essentieel voor de gezondheid van een kat. Het is dan ook verstandig om dit te doen voordat je een kat koopt. Neem de tijd om onderzoek te doen naar verschillende krabpalen, zo kun je de beste keuze maken.

 

Hoe kies je de juiste krabpaal?

Het kopen van de juiste krabpaal voor jouw kat doe je door met een aantal dingen rekening te houden. Doe je dit niet? Dan koop je mogelijk de verkeerde krabpaal en ervaart jouw kat niet alle voordelen van de krabpaal. De juiste krabpaal koop je door met de volgende punten rekening te houden:

  • Stevigheid
  • Materiaal
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Reviews
  • Soort krabpaal
  • Uitstraling
  • Formaat

De stevigheid van een krabpaal is de kern van een goede krabpaal. Een krabpaal moet stevig zijn, anders kan het zomaar zijn dat de paal omvalt. Dit is dan ook het belangrijkste punt als het aankomt op het kopen van een goede krabpaal, zeker voor een grote kat. Er zijn diverse soorten krabpalen te koop, die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. Of je nu een krabplank, krabton of krabpaal koopt, ze moeten allemaal stevig zijn.

Het materiaal waarvan de krabpaal is gemaakt is ook belangrijk, want dit bepaalt deels de stevigheid, maar ook de aantrekkelijkheid van een krabpaal. Sommige katten vinden het fijn om aan hout te krabben, andere katten hebben liever een zachter oppervlak, zoals sisal. Sisal wordt het vaakst gebruikt en is daarom ook aan te raden. Merk je echter dat jouw kat niet veel gebruik maakt van de krabpaal? Dan kan het zijn dat hij liever een andere soort krabpaal heeft. Je kunt het beste van alles uitproberen om er zo achter te komen wat jouw kat fijn vindt.

De prijs-kwaliteit verhouding spreekt voor zich. Je wilt een degelijke en stevige krabpaal zonder dat je daar te veel voor gaat betalen. De top 10 die je later in dit artikel tegen zult komen is onder andere samengesteld aan de hand van de prijs-kwaliteit verhouding. Verder hebben we ook de reviews meegenomen om te kijken wat anderen van een krabpaal vinden.

De uitstraling van een krabpaal is belangrijk, niet zo zeer voor de kat, maar wel voor de algehele sfeer van een ruimte. Veel mensen vinden een krabpaal niet mooi staan in een woning. Toch is een krabpaal onmisbaar als je een kat hebt. Let daarom op de omgeving waar de krabpaal komt te staan en zorgt ervoor dat de kleur en de uitstraling van een krabpaal daarbij past. Zo erger je je minder aan de krabpaal.

Het formaat is ook essentieel bij het kopen van een krabpaal. Als een kat zich uitstrekt dan kan hij behoorlijk lang worden. De hoogte van een krabpaal moet minimaal die lengte zijn, over het algemeen wil je een krabpaal kopen die nog wat groter is.

De krabpaal moet op een veilige en comfortabele plek komen te staan, zodat jouw kat zich veilig voelt als hij aan de krabpaal krabt. Ook is het verstandig om de krabpaal zo te positioneren dat de kat over verschillende meubels kan lopen om er te komen, dus creëer een soort van looproute, vaak vinden katten dit fijner en aantrekkelijker.

 

Conclusie

Een krabpaal is onmisbaar voor elke kat. Het is dan ook verstandig om niet te besparen op een krabpaal, maar om te kiezen voor een stevige en goede krabpaal. In deze top 10 heb je verschillende soorten krabpalen leren kennen, hierdoor is het nu gemakkelijker voor jou om de juiste keuze te maken. Heb jij nog een opmerking over het uitzoeken van de beste krabpaal? Laat dan onder dit artikel even een reactie achter.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 15 Average: 4.9]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *