Top 5 Luxe krabpalen voor katten (2023)

Productadvies » Top 5 Luxe krabpalen voor katten (2023)
Kat ligt op grote krabpaal

Als je katten in huis hebt is het belangrijk een krabpaal in huis te halen. Krabben is erg belangrijk voor de gezondheid van katten. Geef ze daarom de ruimte om te kunnen krabben op plekken waar dat mag. Zo voorkom je dat je kat je meubels, deurposten of behang kapot krabt. Ben je op zoek naar een stevige krabpaal die van kwalitatief goed materiaal is gemaakt? Dan kun je kiezen voor een luxe krabpaal. Wil jij weten welke luxe krabpalen er te vinden zijn en waar je ze kunt kopen? Lees dan snel verder.

 

Waarom heeft jouw kat een krabpaal nodig?

Het krabben van katten is geen slechte eigenschap, ze doen het omdat het nodig is om een normaal kattenleven te kunnen leiden. Katten krabben om drie verschillende redenen:

  • Om hun territorium te markeren
  • Om hun nagels schoon te maken en te slijpen
  • Om stress en spanning kwijt te raken

Katten geven tijdens het krabben feromonen af via de klieren in de voetzooltjes. Deze feromonen geven een bepaalde boodschap af aan andere katten. Voor elke kat is de geur van een bepaald feromoon herkenbaar. Als katten krabben, bakenen ze dus hun territorium af. Daarnaast krabben katten buiten vaak op bomen, hekken of andere oppervlakken. Dit doen ze zodat ze hun weg terug naar huis gemakkelijk kunnen vinden.

Ook krabben katten om hun nagels te slijpen. Door te krabben laat het buitenste omhulsel van de klauw los. Een scherpe nieuwe klauw komt hieronder tevoorschijn. Met scherpe nagels kan een kat beter klimmen en klauteren. Tegelijkertijd traint de kat tijdens het krabben de spieren van zijn voorvoeten.

Daarnaast kunnen katten soms in conflict raken met andere katten of andere huisdieren. Dit kan een hoop stress opleveren. Om deze stress kwijt te raken gaan katten krabben. Ze kunnen hierdoor weer rustig worden en daarna lekkerder in hun vel zitten.

 

Wat voor luxe krabpalen zijn er?

Luxe krabpalen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Heb je meerdere katten in huis? dan kun je kiezen voor een grotere luxe krabpaal met meerdere speelelementen en verdiepingen. Wil je een krabpaal die minder opvalt, maar waar je kat wel uitgebreid aan kan krabben en op kan spelen, dan kun je kiezen voor een kleinere luxe krabpaal.

De belangrijkste eigenschap van luxe krabpalen is dat ze zijn voorzien van stevige en hoogwaardige materialen. Daarnaast heeft een luxe krabpaal voldoende elementen zodat jouw kat zich urenlang kan vermaken. Luxe krabpalen zijn er in veel verschillende kleuren en hoogtes. Voor elk interieur is er een bijpassende luxe krabpaal te vinden.

 

Top 5 luxe krabpalen

Nu je weet waarom een krabpaal belangrijk is voor je kat, kun je op zoek gaan naar een geschikte krabpaal voor jouw katten. Om het voor jou iets makkelijker te maken hebben wij een top 5 luxe krabpalen voor je op een rijtje gezet.

 

1. Adori Krabpaal Jesse: een grote krabpaal met veel verschillende plateaus

Deze krabpaal is erg groot en daarom vooral geschikt als je wat meer ruimte hebt in huis. De afmeting van deze luxe krabpaal is 70x60x180 cm. Doordat de krabpaal groot is, is hij ook erg geschikt voor meerdere katten. Deze Adori krabpaal heeft 5 zachte ligplekken en 6 niveaus. Genoeg ruimte waar jouw kat heerlijk kan rusten, spelen of de omgeving kan verkennen. De krabpaal is erg stevig en makkelijk in elkaar te zetten. Voor deze luxe krabpaal betaal je €271,95. Een zacht prijsje is het niet, maar je krijgt er wel een krabpaal van hoge kwaliteit voor terug.

 

2. Kattenboom met krabbord: een all-in-one luxe krabpaal voor een goede prijs

Als je op zoek bent naar een niet te grote krabpaal die wel van alle luxe is voorzien, dan is dit een uitstekende keuze. Deze krabpaal is een speelparadijs voor jouw kat. De krabpaal is gemaakt van kwalitatieve materialen en de krabplekken zijn voorzien van natuurlijk sisal. Hij heeft 3 verschillende niveaus met zachte ligplekken. De afmeting van deze krabpaal is 48x48x98 cm. Naast de ligplekken is er ook voldoende speelruimte.  Het is een erg stevige krabpaal met een mooi design. Deze kattenboom is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost €129,95. Een goede prijs-kwaliteit verhouding als je het ons vraagt.

 

3. Halcyon Home: een appartement speciaal voor je kat

Heb je liever geen grote kattenboom in huis, maar wil je wel een fijne plek voor je kat hebben? Dan is dit kattenhuisje een hele leuke optie. Het dak van het huisje is bekleed met polypropyleenvezel, een stof waar jouw kat krijg zijn klauwen in zet. In het huisje zit in zacht pluche tapijt, waar je kat heerlijk tot rust kan komen. Dit luxe krabhuisje is gemaakt van speciaal berkenmultiplex en essenhout. Verder heeft dit huisje een mooi en strak design, waardoor het echt een aanvulling is op je interieur. Een leuke toevoeging is dat je de naam van je kat op het huisje kunt zetten. Zo weet iedereen dat het zijn plekje is!

 

4. Luxe krabpaal met uitzicht plateau & kattenhuisjes

Ook deze luxe krabpaal is voorzien van veel verschillende plateaus waar jouw kat tot rust kan komen of kan spelen. Zo heeft deze krabpaal twee kleine huisjes en drie mandjes bovenop. Door de vele plekjes die deze krabpaal biedt, is hij zeker geschikt voor meerdere katten. Het leuke aan deze krabpaal is dat die van alle gemakken is voorzien, en dat hij makkelijk in elkaar kan worden gezet.

De stevige sisal krabstammen zorgen voor extra stabiliteit waardoor jou kat of katten gemakkelijk naar boven kunnen klimmen. De krabpaal is bekleed met stevig sisal op de krab plekken en met zachte pluche op de plekken waar je kat lekker kan relaxen. Deze krabpaal is 172 cm hoog en kost €159,95.

 

5. Europet Bernina Krabpaal: een luxe krabpaal met een exotische uitstraling

De laatste krabpaal in dit rijtje is deze krabpaal van Europet Bernina. Deze krabpaal heeft een prachtig design met een exotische uitstraling. Ook deze krabpaal heeft meerdere pluche ligplaatsen en is daardoor geschikt voor meerdere katten. Bijzonder aan deze krabpaal is dat de stammen en ligplaatsen zijn gemaakt van waterhyacint bladeren. Deze bladeren hebben de eigenschap dat ze erg stevig zijn. Ze kunnen niet scheuren. Ook is aan twee oppervlakken een speelballetje met elastiek bevestigd, zodat jouw kat ook kan spelen op deze krabpaal. Het is een erg stevige krabpaal van uitstekende kwaliteit. De afmeting is 48x48x141 cm. Je betaalt voor deze prachtige krabpaal €149,95.

 

Welke voor krabpaal ga jij voor je kat aanschaffen?

Luxe krabpalen zijn van veel gemakken voorzien en daarom echte speelparadijsjes voor je kat. Deze krabpalen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en groottes. Ze kunnen soms veel ruimte in nemen. Kijk voor de aankoop van een luxe krabpaal daarom eerst even hoeveel ruimte jij precies hebt. Ga jij een van de krabpalen in dit artikel aanschaffen? Of ben je misschien een andere luxe krabpaal tegengekomen waar je erg tevreden over bent? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 15 Average: 4.9]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *