Prins Kattenvoer: Welk voer voor jouw kat?

Productadvies » Prins Kattenvoer: Welk voer voor jouw kat?
Katten prins eten soorten

Prins is een beken kattenvoer merk dat vele verschillende soorten kattenvoer producten heeft. Het merk heeft zoveel verschillende soorten dat het geen eenvoudige klus is om het geschikte product te vinden voor jouw favoriete viervoeter. Vandaar dat wij een handige lijst hebben met verschillende soorten kattenvoer van het merk en een overzicht van belangrijke zaken waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van Prins kattenvoer.

 

Prins VitalCare Kat Skin & Intestinal Hypoallergenic

Prins VitalCare Kat Skin en Intestinal Hypoallergenic is speciaal samengesteld voor volwassen katten die voedselovergevoelig zijn. De brokken bieden ondersteuning voor een gezond herstel van huid- en vachtproblemen en bieden bescherming en ondersteuning voor maagdarmproblemen, zoals diarree. De brokken zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden een bron aan eiwitten en koolhydraten. Ideaal dus voor een fanatieke en actieve kat.

Voordelen
– Vermindert de kans op overgevoeligheidsreacties
– Goed verteerbare ingrediënten

Nadelen
– Niet geheel graanvrij
– Vrij neutrale smaak

 

Prins VitalCare Kitten Gevogelte

Deze kattenbrokken van Prins zijn speciaal voor jonge katjes die veel energie verbruiken. De Prins Vitalcare Kitten brokken zijn gemaakt van gevogelte en daarmee een bron van energie. Je kunt de brokken ook gerust aan de moeder kat voeren. De brokken zijn namelijk ook geschikt voor drachtige en zogende katten gezien het hoge energiegehalte.

Voordelen
– Gevogelte smaak
– Hoogwaardig energiegehalte
– Geschikt voor kittens, drachtige en zogende katten.

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins Vital Care Senior

De VitalCare Senior brokken zijn speciaal samengesteld voor de oudere kat. De voeding wordt aanbevolen vanaf 7 jaar en bestaat uit speciale ingrediënten voor een optimaal eiwitgehalte en behoud van spiermassa. Dit is van belang voor gezonde spieren en gewrichten.

vitaminen en mineralen, zoals vitamine D, zink en selenium

Voordelen
– Speciaal voor de oudere kat
– Bro naan vitaminen en mineralen

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins VitalCare Kat Resist Calm – Gevogelte

De Prins Vitalcare Cat Resist brokken zijn brokken met speciale kruiden voor katten die wel wat extra’s kunnen gebruiken. De voeding wordt aangeraden voor katten die herstellende van een ziekte zijn of een operatie hebben gehad. Ook is de voeding uitstekend geschikt voor katten die te maken hebben met angst en stress. De kruiden bieden extra ondersteuning aan het immuunsysteem en zorgen zo voor het op peil houden van de weerstand van de kat.

Voordelen
– Speciaal voor katten met gezondheidsproblemen
– Helpen blaasgruis voorkomen

Nadelen
– Niet geheel graanvrij
– Vrij neutrale smaak
– Niet voor elke kat geschikt

 

Prins Cat Vital Care Struvite

De VitalCare STRUVITE is speciaal voor katten met struvietblaasgruis, een veel voorkomende blaasaandoening bij katten. Voordat je overweegt deze brokken te kopen, is het van belang dat je jouw dierenarts raadpleegt en jouw kat laat controleren. Indien jouw kat bewezen struvietblaasgruis zal de dierenarts deze brokken ook zeker aanbevelen.

Voordelen
– Special tegen blaasgruis
– Verlaagt de pH van de urine

Nadelen
– Alleen voor specifiek diet gebruiken
– Niet geheel graanvrij
– Laag magnesiumgehalte

 

Prins Vitalcare Sterilised

De Prins Vitalcare Sterilised brokken zijn speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde en gecastreerde katten. Katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn verbruiken minder energie en zijn kwetsbaarder voor bepaalde ziekte en infecties. De brokken zorgen ervoor dat jouw kat op gewicht blijft en de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt tijdens de herstelfase.

Voordelen
– Speciaal voor herstel na sterilisatie en castratie

Nadelen
– Alleen voor specifiek gebruik, korte periode
– Neutrale smaak
– Niet geheel graanvrij

 

Prins VitalCare DIEET Skin&Intestinal Hypoallergenic

De Prins VitalCare DIEET Skin en Intestinal Hypoallergenic brokken zijn ontwikkeld voor volwassen katten met een voedselovergevoeligheid problemen. Dit kunnen problemen zijn met de huid, de vacht of met de darmen. De brokken bestaan uit belangrijke voedingsstoffen die zorgen voor een spoedig herstel en de kans op een overgevoeligheidsreactie verminderen.

Voedingsvezels als Manno-Oligo-Saccharide (MOS) en Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS) zorgen voor een evenwichtige gezonde darmflora
dieetvoeding omega-3 vetzuren om de conditie van de gevoelige huid te verbeteren en weer te zorgen voor een glanzende vacht.

Voordelen
– Belangrijke voedingsvezels zoals Manno-Oligo-Saccharide (MOS)
– Draagt bij aan een evenwichtige gezonde darmflora
– Speciaal voor katten met voedselovergevoeligheid problemen

Nadelen
– Niet geheel graanvrij
– Neutrale smaak, niet elke kat is er blij mee

 

Prins Cat Vital Care Adult

VitalCare Adult biedt een hoogwaardige en gezonde voeding voor elke volwassen kat. De brokken zorgen voor de juiste ondersteuning en helpen daarnaast om klachten zoals blaasgruis te voorkomen. De brokken bevatten daarnaast omega-vetzuren die de kat helpt om een glanzende vacht te behouden.

smakelijke brokjes zijn bereid met kip en houden uw actieve kat in topconditie. Zalmolie is een bron van omega-vetzuren en helpt uw kat zijn vacht glanzend en gezond te houden. Urineverzurende stoffen helpen blaasgruis te voorkomen.

Voordelen
– Bron van Manno-Oligo-Sachariden
– Smaak van gevogelte
– Hoogwaardige zalmolie
– Geschikt voor vrijwel elke volwassen kat

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins VitalCare Kat Multicat

De Prins VitalCare Kat Multicat voeding is geschikt voor elk type kat, zowel voor de binnen- als de buitenkat. De brokken bestaan uit natuurlijke bouwstoffen die zorgen voor een gezonde ondersteuning van het lichaam. Prins VitalCare Kat Multicat bestaat uit drie smaken die de brokken speciaal maken en een optimale smaaksensatie geven.

Voordelen
– Een complete voeding voor elk type kat
– Optimale smaaksensatie

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins Vital Care Kat Senior

De Vitalcare protection senior brokken zijn speciaal samengesteld voor oudere katten vanaf 7 jaar. De brokken zijn verrijkt met kruiden en zorgen daarmee voor de juiste ondersteuning. Zo zijn de brokken bijvoorbeeld rijk aan voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Ook bevat de voeding belangrijke bestanddelen ter vermindering van tandplak. Hiermee zorg je voor een gezond onderhoud en behoud van de tanden.

Voordelen
– Goed voor de tanden
– Speciaal voor oudere katten

Nadelen
– Neutrale smaak
– Niet geheel graanvrij

 

Prins VitalCare Kat Indoor

De VitalCare Indoor brokken zijn ontwikkeld voor binnenkatten. Een binnenkat is vaak minder actief en heeft daardoor minder behoefte aan energierijk eten. De VitalCare Indoor brokken bevatten veel eiwitten waardoor ze bijdragen aan een gezond spier- en vetgehalte. Omdat de brokken laag in energievoorziening zijn, zijn de brokken ook uitermate geschikt voor katten die onlangs gesteriliseerde of gecastreerde zijn. Daarnaast helpen de brokken tandsteen en tandplak te voorkomen en zorgt het voor een gezond gebit.

Voordelen
– Geschikt voor binnenkatten
– Geschikt voor gesteriliseerde of gecastreerde katten
– Draagt bij aan vermindering van tandproblemen

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins VitalCare Kat Adult Maxi

De Prins VitalCare Kat Adult Maxi zitten boordevol energie en zijn daarom uitstekend geschikt voor de grotere kat. De vorm van de brokken zijn speciaal aangepast op de voedingsopname en aan het kauwgedrag van de grotere kat en zijn uitstekend geschikt voor katten die vaak te snel eten. De voeding is rijk aan zalmolie, L-carnitine en glucosamine, dat bijdraagt aan een gezonde glanzende vacht en een optimale vetverbranding. Daarnaast zijn de brokken ideaal voor het voorkomen van haarballen dankzij de toegevoegde natuurlijke vezels.

Voordelen
– Helpen haarballen voorkomen
– Speciaal voor grotere katten
– Draagt bij aan een optimale vetverbranding

Nadelen
– Niet geheel graanvrij

 

Prins Cat Vital Care Resist

De Prins Cat Vital Care Resist brokken zitten boordevol kruidenextracten en hoogwaardige ingrediënten. De brokken zijn uitstekend geschikt voor gevoelige katten met gezondheidsklachten zoals stress of hormonale schommelingen. De brokken zijn een bron van vitaminen en mineralen en zorgen voor een goede balans van het immuunsysteem.

Voordelen
– Speciaal voor gevoelige katten
– Tarwe(gluten)vrij
– Makkelijk verteerbaar

Nadelen
– Neutrale smaak
– Minder hoog in eiwitten

 

Prins Vital Care Kat Sensitive Hypolallergic

De Prins VitalCare Protection Sensible Grainfree hypoallergenic brokken zijn voor de allergevoeligste katten. De voeding is geheel hypoallergeen en draagt bij aan een goede darmflora. Dankzij hoogwaardige ingrediënten, zoals zalm, draagt de voeding bij aan een gezonde balans van de huid en vacht.

Voordelen
– Speciaal voor de gevoelige kat
– Vrij van hypoallergenen
– Bron van omega 3-vetzuren

Nadelen
– Neutrale smaak
– Niet voor langdurig gebruik

 

Waarom kiezen voor Prins kattenvoer?

Prins kattenvoer heeft voor elke kat het geschikte voer. Zowel voor de jonge kitten, als voor de oude volwassen kat. Ook merk staat bekend vanwege haar hoge kwaliteit producten dat zorgvuldig haar ingrediënten afstemt per productgroep.

Het merk blijft voortdurend haar producten ontwikkelen en gaat keer op keer weer voor een zo optimaal mogelijk product voor elk type kat. Zo heeft het merk een uitgebreid assortiment met kattenbrokken voor diverse gezondheidsproblemen, dieetvoorkeuren en voor verschillende leeftijdsfase. Hiermee biedt het merk de juiste ondersteuning tijdens elke fase van de kat en biedt de voeding de bescherming en ondersteuning die van belang is bij een gezonde ontwikkeling.

 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kattenvoer?

Bij het kopen van kattenvoer komen een aantal zaken kijken. Zo is het van belang dat je eerst de eigenschappen en het karakter van jou kat in kaart brengt. Heb je een actieve kat of juist een rustige kat? Mag jouw kat naar buiten of blijft de kat gedurende de dag veel binnen? Door jouw kat beter te leren kennen weet je beter wat jou kat nodig heeft en waar hij of zij behoefte aan heeft.

Bekijk zorgvuldig welke ingrediënten op het kattenvoer staan vermeld zodat je jouw kat de vitamines, mineralen en voedingsstoffen biedt die het nodig heeft. Bekijk bijvoorbeeld welke ingrediënten voor jouw kat van belang kunnen zijn en welke ingrediënten minder van belang zijn. Over het algemeen hebben katten een dierlijke voeding nodig en hebben ze behoefte aan vlees en vis. Echter zit er vaak veel graan in kattenvoer verwerkt waar katten minder goed tegen kunnen. Probeer daarom een voersoort uit te zoeken waar zo min mogelijk graan in verwerkt is.

Elke kat is anders. Zo zijn er rassen die gevoelig zijn voor speciale darmproblemen of urineproblemen. Probeer te achterhalen waar jou kat gevoelig voor is en stem de brokken af op de persoonlijke eigenschappen van jouw kat. Weet je niet goed wat jou kat nodig heeft of heeft jou kat specifieke gezondheidsklachten? Informeer dan bij een dierenarts en vraag na welke voeding het meest geschikt is voor jou kat.

Katten eten tips en soorten

Wat zijn de verschillen tussen de soorten kattenvoer?

Er zijn tal van verschillende kattenvoer producten op de markt. Zo is er kattenvoer met extra vitamines en mineralen en kattenvoer met specifieke voedingsstoffen voor diverse dieetwensen. Voor jonge katten is het van belang dat ze voldoende bouwstoffen binnenkrijgen voor een gezonde ontwikkeling van botten en spieren. Op latere leeftijd spelen bouwstoffen juist een rol in het soepel houden en ondersteunen van spieren en gewrichten. Op volwassen leeftijd en oudere leeftijd hebben katten vaak last van diverse klachten. Met specifieke voeding kun je deze klachten voorkomen of helpen genezen. Zo is er bijvoorbeeld specifiek voedsel voor urine klachten en voor darmproblemen.

Katten die veel buiten zijn hebben vaak minder behoefte aan eiwitten. Zij vangen geregeld een vogel, muis of eten wat ze zoal nog meer kunnen vinden in de natuur. Echter zijn katten die veel buiten komen ook gevoeliger voor diverse ziektes en dienen daarom optimaal beschermt te worden. Ook kan een buitenkat vaak wat extra energie gebruiken. Een kat die buiten komt beweegt meer, klimt over daken en muren en verbrand daarmee veel meer energie dan een kat die alleen maar thuis op de bank ligt. Een binnenkat heeft dan ook minder energierijk voedsel nodig om zo overgewicht te voorkomen.

 

Handige tips bij het kopen van kattenvoer

Katten houden van lekker eten uiteraard, wissel daarom geregeld af van smaken en soorten. Het laten wennen aan nieuwe smaken en soorten kan echter lastig zijn voor sommige katten. Sommige katten zijn erg kieskeurig en eten niet zomaar alles wat je ze voorschotelt. In dit soort gevallen helpt het om brokjes te mixen en af te toe te mengen met natvoer.

Leer de kat in de beginfase zoveel mogelijk smaken kennen. Je kat leert hierdoor meer smaken te waarderen en zal op latere leeftijd minder kieskeurig zijn. Door geregeld te wisselen qua voer weet je zeker dat jou kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en hou je het eten lekker voor de kat. Jijzelf wil uiteraard ook niet elke dag hetzelfde op tafel hebben.

Bekijk onderstaande kattenbrokken voor een handig overzicht aan kwaliteit kattenbrokken. Elk type kattenvoer heeft zo zijn voor- en nadelen. Bekijk de verschillende eigenschappen en ga voor een kattenvoer dat het beste bij de leeftijd en gezondheidseigenschappen van jouw kat past.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 16 Average: 4.7]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *