9 leukste Britse kattenrassen

Kattenrassen » 9 leukste Britse kattenrassen
Britse kattenrassen

Dit artikel verkent de unieke kenmerken van kattenrassen die hun oorsprong vinden in Groot-Brittannië zoals de: Britse Korthaar, de Britse Langhaar en de Cornish Rex. Elk ras heeft zijn eigen uitgesproken persoonlijkheid, uiterlijk en kenmerken die het een geweldige kat maken voor elk gezin. We onderzoeken hun geschiedenis en hun individuele eigenschappen, zodat je kunt beslissen welke geschikt is voor jouw huis.

Britse Korthaar

De Britse Korthaar staat bekend om zijn dichte, pluizige vacht. Zijn middelgrote lichaam is typisch gespierd en rond van vorm, met een brede kop, grote ogen en opvallende wangen. Ze hebben een sterk gestel, waardoor ze een ideale keuze zijn als gezinshuisdier. Met hun zachte en aanhankelijke aard worden ze vaak de “teddybeer kat” genoemd vanwege hun lieve temperament. 

Ze raken erg gehecht aan hun baasjes en pronken graag met hun speelse en trouwe persoonlijkheden. Britse Kortharen zijn er in verschillende kleuren, waarvan de populairste blauwgrijs en bruin zijn. Ze genieten van matige lichaamsbeweging, maar zijn tevreden met gewoon lekker knus op een warme schoot of vogels kijken vanuit een zonnige vensterbank. Zolang ze voldoende aandacht krijgen van hun baasjes, zijn Britse Kortharen prachtige metgezellen die vele jaren van vreugde in je huis zullen brengen. 

Brits korthaar

Britse Langhaar

De Brits Langhaar is een opvallend kattenras, met een lange en luxueuze vacht. Met zijn kenmerkende pluche en glanzende vacht is hij onmiskenbaar mooi. Britse Langharen staan bekend om hun trouwe, aanhankelijke persoonlijkheden die hen tot geweldige gezinsdieren maken. Ze hebben een amicale manier van doen, maar genieten toch van spelen en interactieve activiteiten met hun baasjes.  

Dit ras komt voor in een verscheidenheid aan opvallende kleuren, van diepblauw tot levendig oranje. Britse Langharen hebben relatief grote oren die hen een alerte uitstraling geven. Ze hebben ook gedrongen lichamen met korte poten, waardoor ze beweeglijk en sierlijk door het huis bewegen.  

Deze katten zijn intelligent, zodat ze gemakkelijk door hun baasjes kunnen worden getraind om kunstjes uit te voeren en commando’s te gehoorzamen – iets waar alle leden van de familie trots op kunnen zijn! Met hun kalme houding en sterke band met hun familie, brengen Britse Langharen zeker vreugde in elk huishouden waar ze binnenkomen. 

Brits langhaar

Cornish Rex

De Cornish Rex is een uniek en onderscheidend kattenras dat bekend staat om zijn korte, golvende vacht. Afkomstig uit Cornwall, Engeland, heeft de Cornish Rex een alerte en ondeugende aard die hen een ideaal huisdier maakt voor mensen die een actieve metgezel willen. De Cornish Rex werd voor het eerst werd geregistreerd in 1950, hij is sindsdien een van de populairdere rassen geworden vanwege zijn intelligentie, loyaliteit en speelse persoonlijkheid. 

De Cornish Rex heeft grote oren en een wigvormig hoofd; zijn vacht is ongelooflijk zacht en fijn door het gebrek aan dekharen in vergelijking met andere rassen. De vacht komt ook in verschillende kleuren voor, waaronder zwart, wit, rood en blauwgrijs. Dit ras heeft ook de neiging nogal vocaal te zijn; hun gemiauw varieert vaak van een diepe grom tot een rustig gespin. Met hun zachtaardige houding en extraverte persoonlijkheid zal de Cornish Rex zeker veel vreugde brengen in elk huis waar ze binnenkomen. 

Cornish Rex

Devon Rex

De Devon Rex is een kattenras dat bekend staat om zijn golvende, zachte vacht en grote oren. Afkomstig uit Devon, Engeland, werd de Devon Rex eind jaren vijftig voor het eerst ontdekt door een jager die zijn unieke kenmerken opmerkte. Dit ras onderscheidt zich van andere katten door zijn korte haar, dat in verschillende kleuren kan voorkomen, zoals zwart, bruin, wit en blauwgrijs.  

Devon Rexen zijn zeer intelligente en sociale dieren die graag tijd doorbrengen met hun gezin. Het zijn ook zeer actieve katten; ze houden ervan om te spelen en hun omgeving te verkennen. Met hun grote oren en grote ogen hebben ze een vertederend uiterlijk dat veel mensen aantrekkelijk vinden. Verder zijn het trouwe metgezellen die hun baasjes zullen overladen met onvoorwaardelijke liefde en genegenheid. Al deze eigenschappen maken de Devon Rex tot een ideaal huisdier voor wie een onderhoudende en beminnelijke metgezel zoekt. 

Devon Rex

Chinchilla kat

De Chinchilla kat is een voortreffelijk ras afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het ras werd voor het eerst ontdekt in 1940, waardoor het een van de oudste Britse rassen is die nu nog bestaan. Dit ras wordt gekenmerkt door zijn luxueuze zilverblauwe vacht, die veel fijner en zachter is dan de vacht van andere katten. De Chinchilla heeft een kort, afgerond lichaam en grote oren op een kleine kop, waardoor hij er alert en elegant uitziet. Zijn ogen variëren van goud tot groen, wat bijdraagt aan zijn unieke schoonheid.  

Qua temperament is de Chinchilla kat vriendelijk, trouw en aanhankelijk met zijn eigenaar. Hij is graag in de buurt van mensen en wilt vaak tegen zijn menselijke metgezel aan kruipen voor knuffels en gezelschap. Dit ras speelt ook graag met speelgoed en houdt zich bezig met interactieve activiteiten, zoals ballen jagen of insecten vangen. Deze katten zijn zeer intelligent waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn, zodat ze met geduld en consistentie van hun baasjes verschillende commando’s of kunstjes kunnen leren. De Chinchilla kat zal zeker liefde en vreugde brengen in elk huis waar ze binnenkomen! 

Chinchilla kat

Havana brown

De Havana Brown is een elegante en sierlijke kat afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Ondanks zijn naam is de vacht van de Havana Brown eigenlijk een donkere chocoladekleur met koperbruine accenten. Hij heeft grote, alerte ogen die variëren van groen tot geel van kleur. Dit ras onderscheidt zich door zijn korte, strakke vacht en kenmerkende langharige snorharen. De Havana Brown is een vriendelijk, sociaal ras dat graag bij mensen in de buurt is en een sterke band kan vormen met zijn baasjes. 

Het zijn zeer intelligente katten die snel commando’s leren en graag interactieve spelletjes spelen, zoals apporteren of verstoppertje spelen. Dit ras brengt ook graag tijd buiten door met het verkennen van hun omgeving en met speelse activiteiten, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die een tuin of een buitenruimte voor hun huisdier hebben. 

Havana brown 

 Oriental (Oosters) korthaar

De Oosters Korthaar is een kattenras dat oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk komt. Dit ras werd voor het eerst ontdekt in de jaren 1950, en wordt gekenmerkt door zijn korte haar en kenmerkende spitse gezicht. Met zijn slanke lichaam en lange poten heeft dit ras een elegant en sierlijk uiterlijk dat hem onderscheidt van andere katten. De Oosters Korthaar komt in verschillende kleuren voor, waaronder zwart, bruin, wit en blauwgrijs.  

De Oosters Korthaar heeft een vriendelijke, extraverte persoonlijkheid die vaak graag bij mensen in de buurt is. Het zijn zeer intelligente katten die graag trucjes en commando’s van hun baasjes leren met consequentie en geduld. Deze katten genieten ook van spelen en van het verkennen van hun omgeving buiten.  

Oriental shorthair

 Scottish fold

De Scottish Fold is een ras van huiskatten afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het werd in 1961 ontdekt in Schotland, en staat bekend om zijn kenmerkende gevouwen oren. Het ras is erkend door onder andere de Cat Fanciers’ Association en The International Cat Association. De Scottish Fold komt in verschillende kleuren en patronen voor, waaronder wit, zwart, oranje en calico.  

Dit ras heeft een unieke, ronde kopvorm met korte snuit en grote expressieve ogen. Het zijn intelligente katten die graag spelletjes spelen en met consistentie en geduld commando’s van hun baasjes leren. Het zijn zeer sociale dieren die gedijen op aandacht van hun menselijke metgezellen en hun genegenheid opzoeken. De Scottish Fold kan een ideale huisdierkeuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een sociale maar trouwe metgezel om hun gezin te vervoegen. 

Scottish Fold Burmilla

De Burmilla is een uniek ras van huiskatten, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het ras werd voor het eerst ontdekt in 1981, als gevolg van een toevallige paring tussen een Chinchilla kat en een Birmaanse kat. De Burmilla wordt gekenmerkt door zijn zijdeachtige vacht die varieert van blauwgrijs tot zilverkleurig en kan verschillende tinten zwart, grijs of crème hebben.  

Hij heeft kenmerkende groene ogen die een expressiviteit toevoegen aan zijn gelaatstrekken. Dit ras staat bekend om zijn zachtaardige aard, intelligentie en loyaliteit – waardoor ze een ideaal huisdier zijn voor eigenaren die een liefdevolle en aanhankelijke kat willen. De Burmilla is zeer sociaal en gedijt op menselijke interactie, maar ze genieten ook van het verkennen van hun omgeving buiten als ze de kans krijgen. 

Burmilla

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 12 Average: 4.9]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *