De 17 vriendelijkste kattenrassen ter wereld 

Kattenrassen » De 17 vriendelijkste kattenrassen ter wereld 
Munchkin kittens

Katten hebben de reputatie arrogant en koppig te zijn. Maar is dat wel terecht? Ja, katten gedragen zich afstandelijker dan honden, maar ze zijn zeer aanhankelijk en liefdevol naar de mensen die ze vertrouwen. Katten respecteren de persoonlijke ruimte van hun mens en vragen niet voortdurend om aandacht en hun onafhankelijkheid wordt vaak verward met arrogantie.

Bijna alle katten tonen genegenheid voor hun mensen, maar sommige kattenrassen staan erom bekend dat ze nét wat aanhankelijker en vriendelijker zijn. Ben je op zoek naar een vriendelijke kat voor in jouw gezin? Bekijk dan dit artikel met een aantal van de vriendelijkste kattenrassen ter wereld en vind het perfecte kattenras om jezelf en je gezin mee te verblijden!  

 

Abessijn 

Dit kattenras staat bekend om zijn speelse energie en intelligentie. De Abessijn bouwt een band op met zijn mensen door met hen te spelen. Ze zijn niet perfecte schootkatten, want ze houden niet zo van knuffelen als andere katten, maar de Abessijn is een geweldige speelkameraad voor jou, je kinderen en zelfs voor de honden of katten die al deel uitmaken van het gezin. Bovendien zijn Abessijnen erg sociaal en vriendelijk, waardoor deze kat een geweldige aanwinst is voor een actief, liefhebbend gezin.

abessijn kittens liggen

 

Exotisch Korthaar 

Deze katten zullen jouw hart gegarandeerd laten smelten. Hun ronde gezichten en grote ronde ogen in combinatie met hun verlangen naar knuffels en geaai maken van de Exotisch Korthaar een enorm schattige kat. Ze zijn makkelijk in de omgang en houden ervan om bij hun mensen te zijn. Ze houden ervan om geaaid te worden en ontvangen met liefde al jouw knuffels. Dit maakt deze katten tot de perfecte schootkatten. Als je op zoek bent naar een knuffelmaatje dan vorm je met de Exotisch Korthaar ongetwijfeld een goede match! 

exotische korthaar lopend buiten

 

Burmees 

De Burmees is erg aanhankelijk en deze katten vinden het heerlijk om met mensen op de bank te knuffelen. Deze katten brengen graag al hun tijd door met mensen en er wordt zelfs gezegd dat de Burmees in staat is om de harten te winnen van mensen die dachten dat ze een hekel aan katten hadden.

Wanneer de Burmees niet bezig is met knuffelen met jou, houdt hij ervan om spelletjes te spelen en rond te rennen. Het zijn energieke katten die je als een hond door het huis volgen. Bovendien staat deze kat erom bekend dat hij perfect overweg kan met kinderen en andere dieren. De Burmees is een perfecte aanvulling voor een liefdevol en speels gezin.  

Burmees

 

Schotse Vouwoorkat (Scottish Fold)

Deze katten zijn niet alleen schattig om naar te kijken, hun liefde om bij jou op schoot te kruipen maakt ze nog geliefder. De Scottish Fold, zoals deze kat ook wel in het Engels wordt genoemd, is een liefdevolle kat en schiet gemakkelijk op met andere katten en honden.

De Scottish Fold is een geweldige gezinskat, want ze staan bekend als goed opgevoed en aanhankelijk rond kinderen. Ze spelen graag af en toe met hun mensen, maar komen meestal naar je toe voor wat knuffels en aaitjes. De Scottish Fold is een ontspannen, relaxte kat die zich aan vele omgevingen kan aanpassen.  

Scottish Fold cat

 

Perzische kat  

De Pers is een van de populairste kattenrassen ter wereld, en dat is niet voor niets. Deze katten staan bekend om hun zachtaardige persoonlijkheden en schattige gebaren. De katten hebben een lange vacht waardoor ze de perfecte knuffelkatten zijn.

Perzen houden van een rustige en kalme omgeving en voelen zich het best als ze een dagelijkse routine hebben. Perzen hebben af en toe een speelstemming en zullen je zeker laten weten wanneer ze met je willen spelen door hints te geven en tegen je te praten. In hun eigen taal natuurlijk! Deze katten zijn niet overdreven vocaal en zullen alleen tegen je praten als ze iets nodig hebben. Perzen staan bekend om hun melodieuze gemiauw en zijn erg lieve katten.  

pers zittend

 

Ragdoll 

Ragdoll’s zijn niet alleen schattig, maar het zijn ook enorm lieve katten. Ze volgen hun baasje overal in huis en begroeten zelfs familieleden aan de deur als ze thuiskomen. Ragdolls zijn de perfecte schootkatten, want ze houden er doorgaans van om tegen hun mensen aan te kruipen. Ragdolls zijn sociale katten die bekend staan om hun goede omgang met andere katten en honden, en zelfs met kleine kinderen.

Ragdolls zijn zachtaardige katten die ook graag actief zijn en spelen met hun mensen. Leuk weetje: Ragdolls kunnen zelfs leren apporteren! Dit biedt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met je kat. Voor beide partijen enorm leuk! De Ragdoll is een perfecte gezinskat voor een lief en actief gezin dat net zo lief is voor de Ragdoll als de Ragdoll voor hen is.  

Ragdoll

 

Siamees 

De Siamese katten staan niet alleen bekend om hun opvallende blauwe ogen en zachte, beige vacht, maar ook om hun loyaliteit en genegenheid naar hun mensen toe. Ze houden van knuffelen en zullen je overal volgen. Ze zullen zelfs goedemorgen tegen je zeggen als je de slaapkamerdeur open laat. Ze praten graag tegen hun mensen, of dat nu is om je aandacht te trekken of om met je te communiceren.

Je kunt gerust zeggen dat de Siamees een echte mensenkat is. Maar omdat de Siamees erg gehecht raakt aan zijn mensen, is hij misschien wat voorzichtiger en op zijn hoede voor vreemden. Als je overweegt een Siamees te kopen, is het belangrijk om te weten dat de Siamees een beetje angstig kan worden als hij alleen thuis is. Overweeg een Siamees alleen als je thuis al een ander huisdier hebt. De Siamees is erg sociaal en zal snel vrienden kunnen maken met eventuele andere huisdieren.  

Siamese appearance

 

Maine Coon 

De Maine Coon katten behoren, behalve dat ze de grootste huiskat ter wereld zijn, ook tot de vriendelijkste katten ter wereld. Dit zal voor velen als een verrassing komen, want door hun grote uiterlijk zou je kunnen denken dat ze minder benaderbaar zijn. Maar niets is minder waar, de Maine Coon is een echte lieverd.

Ze hebben een prachtige lange, zijdeachtige vacht waardoor ze perfect knuffelmateriaal zijn. Hun lange vacht vergt wel wat extra onderhoud, maar dit wordt vaak gezien als een geweldige manier om een band met de Maine Coon op te bouwen. Maine Coons zijn ook heel sociaal met andere huisdieren en ook met kinderen. Als je op zoek bent naar een lieve kat om een band mee op te bouwen, dan is de Maine Coon perfect voor jou! 

Maine Coon vasthouden

 

Kurilian Bobtail 

Je wordt gegarandeerd verliefd op deze Kurilian Bobtail katten. Alsof hun lieve gezichtjes nog niet genoeg waren om je hart te doen smelten, zullen hun kleine noppenstaartjes dat zeker doen. Het atletische lichaam van de Kurilian Bobtail maakt hen tot uitzonderlijke jagers en hun favoriete speeltje zal waarschijnlijk een laser zijn.

Kurilian Bobtails houden van spelen en hebben geen probleem om zichzelf te vermaken en zullen altijd tijd maken voor hun favoriete mens. Het zijn zeer sociale en vriendelijke katten die met bijna iedereen vrienden kunnen maken. Naast hun actieve gedrag houden ze ook van een knuffel. Als je op zoek bent naar een lieve en actieve kat, dan zul je een goede keuze maken als je voor de Kurilian Bobtail kiest! 

kurlilian bobtail zittend op een boomstam

 

Blauwe Rus 

Als je op zoek bent naar een kat om een diepe band mee op te bouwen, dan wil je vast meer weten over de Blauwe Rus. Deze prachtige katten met prachtige groene ogen zullen er niet alleen voor zorgen dat je verliefd op ze wordt vanwege hun geweldige uiterlijk, maar ook vanwege de genegenheid die ze voor je hebben. Blauwe russen zullen niet met iedereen vrienden maken en kiezen slechts een paar mensen uit om zich mee te binden.

Hierdoor lijkt de Blauwe Rus misschien een beetje verlegen, maar hij bewaart zijn liefde en aandacht alleen voor zijn mensen en geeft het dan graag weg. Dit maakt het opbouwen van een band met jouw Blauwe Rus extra speciaal, en wanneer de Blauwe Rus jou heeft gekozen als een van zijn favoriete mensen, ben je verzekerd van veel liefde en aandacht. 

blauwe rus van dichtbij

 

Ragamuffin 

Deze kat doet zijn zoet klinkende naam eer aan. De Ragamuffin is een echte mensenkat met een voortdurend verlangen naar knuffels en genegenheid. Ze vinden het heerlijk om tegen je aan te kruipen op de bank of op schoot. Behalve dat ze aanhankelijk zijn naar mensen, kunnen ze ook goed opschieten met andere dieren en kinderen.

Ragamuffins zijn erg sociaal en passen zich goed aan, en velen houden van de Ragamuffin vanwege hun fantastische vermogen om met kinderen te spelen. De Ragamuffin is een zachtaardige kat en voelt zich het gelukkigst als hij genegenheid terugkrijgt door middel van speeltijd en veel knuffels. Deze lieve kat is ook zeer intelligent en met geduld en oefening kun je jouw Ragamuffin zelfs een paar trucjes leren. 

ragamuffin in grasveld

 

Munchkin 

Je hoeft maar een korte blik te werpen op deze kat en je bent verkocht. De Munchkin is een echte lieverd en wat hem nog schattiger maakt is het feit dat hij kleiner is dan standaard katten. Dit komt vooral door de korte pootjes. De Munchkin houdt ervan om te knuffelen met iedereen die hem aandacht geeft, het maakt niet uit of de aandacht van een van zijn mensen is of dat de persoon een complete vreemdeling is.

Naast zeer liefdevol zijn Munchkins ook echte ontdekkingsreizigers. Een Munchkin is het gelukkigst als hij vrij kan rondlopen en elk hoekje van het huis kan verkennen, gevolgd door een dutje op schoot. Munchkins zijn ook dol op af en toe wat kattenkruid. Het beste is om hier een nacht voor vrij te houden, want je kleine Munchkin zal na een beetje snuffelen de hele nacht op je schoot willen kroelen.

munchkin buiten lopend

  

Bengaal 

Deze prachtige katten laten je hoofd gegarandeerd draaien als je langs ze loopt. De Bengaal staat bekend om de gevlekte, luipaardachtige vacht en vaak felgroene of blauwe ogen. De Bengaal moet zijn luipaardvoorouders bedanken voor hun ongelooflijke gevlekte vacht. Maar gelukkig voor ons lijkt hun gedrag in niets op dat van zijn voorouders. De Bengaal is een zeer warme en aanhankelijke kat, die zijn mens onvoorwaardelijke liefde toont. De Bengaal houdt van je aandacht, en die wil hij altijd. Hij is ook niet verlegen om je meer aandacht te vragen en als hij besluit dat het tijd is voor speeltijd, kun je er maar beter op vertrouwen dat hij het je zal vertellen.  

Bengalen zijn vocale katten en praten graag met hun mensen. Als je iemand bent die vaak thuis is en een sterke band met jouw kat wil opbouwen, dan kun je de aanschaf van een Bengaal zeker overwegen. Of als je een gezin hebt en op zoek bent naar een nieuw gezinslid, dan is een Bengaal misschien wel de juiste kat voor jou. Bengalen zijn gemakkelijk in de omgang, goed met kinderen en verwelkomen nieuwe gezinsleden. Zolang er altijd iemand thuis is voor wie jouw Bengaal aandacht vraagt, zal hij de gelukkigste kat op aarde zijn.  

bengaal in de natuur

 

Siberische kat 

De Siberische kat is al duizenden jaren geliefd bij de mens. De Siberische kat heeft een prachtige dikke witte vacht met betoverende helderblauwe ogen. De Siberische kat is een schoonheid van binnenuit. De Siberische kat is liefdevol, speels en aanhankelijk. Hij speelt graag met iedereen die hij ziet. En met iedereen bedoelen we volwassenen, honden, katten en kinderen.

De Siberische is een geweldige gezinskat omdat hij heel zachtaardig is voor kinderen en graag met hen speelt. Ondanks zijn speelse aard houden deze katten ook van knuffelen, maar niet zoveel als van spelen. De Siberische zal een geweldige aanwinst zijn voor elk gezin. Zijn superleuke persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat je elke dag opnieuw blij wordt van deze kat!  

siberische kat in grasveld met bloemen

 

Devon Rex 

De Devon Rex heeft een kortharige gekrulde vacht in verschillende kleuren. Een van de meest onderscheidende kenmerken van de kat zijn de enorme ogen en oren op zijn kleine gezicht, waardoor de kat er gewoon schattig uitziet. De Devon Rex is een speelse kat die graag verschillende spelletjes speelt met zijn mensen, waarbij verstoppertje spelen zijn favoriet is. De Devon Rex houdt ook van apporteerspelletjes en ze zullen je vertellen wanneer het tijd is om te spelen.

Ze zijn erg vocaal en praten graag met hun mensen, zelfs als ze niets van je nodig hebben. Ze zijn erg aanhankelijk en liefdevol en krullen zich graag op tot een balletje op je schoot, wat deze katten nog liefdevoller maakt. De Devon Rex is een sociale kat die bekend staat om zijn grote sociale vaardigheden met andere huisdieren. Als je een hond hebt en op zoek bent naar een kat om je gezin mee te verrijken, is een Devon Rex misschien een geweldige kat voor jou! 

Devon Rex

 

Turkse Angora 

Zijn prachtige, glinsterende witte vacht zal onmiddellijk opvallen wanneer je een blik werpt op een Turkse Angora. Deze katten behoren tot de mooiste katten ter wereld vanwege hun elegante uiterlijk en luxueuze vacht, maar ze verdienen ook lof voor hun persoonlijkheid. De Turkse Angora is een zeer aanhankelijke en liefdevolle kat, maar net als iedereen kan niemand perfect zijn.

De Turkse Angora staat bekend om zijn koppigheid, dus als ze besluiten dat het tijd is om te spelen, kost het je veel minder energie om gewoon te accepteren dat het tijd is om te spelen. Ze zullen je blijven vragen totdat je eindelijk doet wat er van je gevraagd wordt. Hun constante vraag naar speeltijd maakt de Turkse Angora perfect voor een gezin met kinderen of huisdieren. Het is het beste dat jouw Turkse Angora altijd iemand heeft om mee te spelen, zodat hij zich op zijn best voelt. 

turkse angora liggend in grasveld

 

Noorse Boskat 

De liefde van Noorse Boskatten voor hun mensen is nog groter dan hun postuur. Deze grote schoonheden zijn al meer dan tien eeuwen geliefd bij mensen en blijven de harten van mensen stelen met hun prachtige uiterlijk en liefdevolle persoonlijkheid. Noorse Boskatten kunnen een beetje verlegen zijn als het gaat om het ontmoeten van nieuwe mensen of huisdieren, maar als ze dat eenmaal hebben getest, zullen ze al hun liefde en loyaliteit tonen.  

noorse boskat kitten

 

We vertellen je met liefde alles over deze kattenrassen! 

Je hebt een heleboel rassen kunnen ontdekken die enorm vriendelijk zijn. Stuk voor stuk goede opties voor in jouw gezin. Heb je dit artikel met plezier gelezen of ben je op zoek naar specifieke informatie over een kattenras? Bekijk dan onze andere artikelen en vind alle informatie die je nodig hebt! 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 1 Average: 5]
Kat.nl Redactie

Kat.nl Redactie

De redactie van kat.nl zet zich iedere dag in om je zoveel mogelijk informatie over katten te geven. Dit doen we door informatieve artikelen, rasbeschrijvingen en productvergelijking te schrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met een gratis online memory spel voor kattenrassen, dus blijf de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *